Novice o otrocih Meghan Markle in princa Harryja so nas šokirale!

Le malo govoric o Meghan Markle nas v zadnjem času preseneti. En dan se govori o kraljevski poroki, že naslednji dan pa špekulira o otrocih. In ko že govorimo o otrocih, nedavne novice o mlajših članih kraljeve družine so nas zelo šokirale.

Ali si vedela, da vojvodinja in vojvoda suseška sploh ne bosta imela polnega skrbništva nad svojimi otroci?

OK, preden pojasnimo zadevo … Ne, Meghan Markle ni noseča. Če pa bi s princem Harryjem pričakovala otroka, pa nas je kraljevska strokovnjakinja Marlene Koenig razsvetlila z novico, kdo bi bil v resnici odgovoren za njega. Kot pravi Marlene, ima kraljica Elizabetha polno skrbništvo nad nekaterimi mlajšimi člani kraljeve družine, ne njihovi starši.

“Kralj ali kraljica imata po zakonu polno skrbništvo nad njunimi vnuki. In to sega še v čas, ko je kraljeval kralj George I. (v 18. stoletju) in vse od takrat niso spremenili zakona. Ta zakon je kralj sprejel zato, ker je imel zelo slabo razmerje s svojim sinom, kasnejšim kraljem – kraljem Georgom II. Zaradi zakona je bil posledično George I. skrbnik otrok Georga II., torej svojih vnukov,” je pojasnila Marlene.

To pomeni, da zaradi več kot 300 let starega pravila tudi princesa Diana in princ Charles tehnično nista imela skrbništva nad princem Williamom in princem Harryjem. To je razvidno tudi iz njunih papirjev o razvezi zakonske zveze – v njih ni nobenega govora o skrbništvu obeh princev, saj dejansko sploh nista imela skrbništva nad njima.

To pravilo pa velja tudi za vse tri otroke princa Williama in Kate Middleton: princa Georga, princese Charlotte in princa Louisa.