Ob katerem času dneva je najbolje uživati piškote?

Kar privošči si…

Ura je 15:00 in kolegica ali sodelavka ti je ponudila piškot. Veš, da bi bilo veliko bolje, če bi pojedla tisto jabolko, ki leži na mizi, ampak se zdi tako zelo neprivlačen poleg hrustljavega piškota s čokoladnimi koščki. Nasvet: pojej piškot. Zelo verjetno je piškot točno to, kar je tvoje telo potrebovalo, da zdrži do konca službe ali predavanj oziroma kasnejšega treninga.

Razlaga: Ogljikovi hidrati so energija. Zagotovo si že slišala, da tekači pred tekmo jedo testenine? To je povsem enako – samo ne pretiravaj, saj se 30 do 45-minutni trening nikakor ne more primerjati s pretečenimi 20-imi kilometri. Tvoje telo enostavno prebavi oglijkove hidrate in če jih zaužiješ pred telesno aktivnostjo, jih bo med treningom telo porabljalo za energijo. Prav tako pa so piškoti odlična mešanica enostavnih ogljikovih hidratov, ko na hitro potrebuješ energijo. Če pa vsebujejo tudi ovsene kosmiče (kompleksni ogljikovi hidrati) pa boš imela konstantno raven energije veliko dlje časa.

Če potegnemo črto: Ne, piškoti nikakor niso zdrav prigrizek, ampak če bi se že rada pregrešila, je to najbolje narediti eno uro ali dve pred telesno aktivnostjo. Potem pa samo akcija na treningu (tudi sprehod bo povsem ok)!

Ne spreglej recepta za hrustljave piškotke brez slabe vesti!