fbpx

Oče Taylor Swift s prodajo njenih pesmi Scooterju Braunu zaslužil 15 milijonov

Taylor Swift je povedala, da sploh ni vedela za to, bo njena glasba prodana Scooterju Braunu … novo poročilo pa pravi, da je njen oče v poslu iztržil ogromen znesek.

Za tiste, ki ne vedo, katalog Taylor Swift je bil odposlan Scooterju leta 2019, ko je Scott Borchetta, ustanovitelj Big Machine Label Group, dal svoje podjetje v prodajo … Scooterjev Ithaca Holdings pa je plačal 330 milijonov dolarjev, da je prevzel vse.

Viri, ki so bili blizu pogajanjem, so za TMZ razkrili, da Taylor nikoli ni bila vpletena v nobenega od teh klicev ali sploh neposredno v posel, pravzaprav naj sploh ne bi vedela za Scooterjevo potezo.

Prodaja je takrat sprožila ogromno nemira, pa tudi številne ponovne posnetke “Taylor’s Version” nekaterih njenih preteklih del. Je pa po poročanju Music Business Worldwide Taylorin oče Scott Swift v ogromni prodaji na bančni račun prejel 15,1 milijona dolarjev.

Kljub zaslužku pa je leta 2019 Taylorin predstavnik dejal, da oče ni vedel za posel, preden se je zgodil – namenoma ni sprejel zasebnega telefonskega klica, podpisan s pogodbo o nerazkrivanju o morebitnem poslu – da mu ni bilo treba skrivati karkoli pred Taylor.

Taylor je za prodajo izvedela šele iz novic, ko se je zbudila, preden je videla sporočilo Scotta Borchette, ki je ni poklical vnaprej.

Vir blizu pogajanj je dodal tudi, da je bila skupščina delničarjev le 48 ur pred objavo prodaje Scooterju in ker je Scott Borchetta nadzoroval 90% delnic, je bila prodaja zaključena.

Izdaja potrjuje, da je bil v času prodaje eden od 5-ih delničarjev BMLG – imel je v lasti približno 5 % podjetja, ko ga je Borchetta predal Scooterju. Konkretno plačilo, še zlasti v primerjavi z bolečino, ki jo je Taylor čutila zaradi prodaje.

Taylor je na novo posnela vse svoje stare albume, odkar je bila njena glasba prodana … da bi imela različico, katere lastnica je sama.

Preberi si tudi:
Taylor Swift - Modna.si

6 dejstev, ki jih vedo le največji oboževalci Taylor Swift

Taylor Swift je ena najslavnejših oseb na svetu, vendar pa obstaja veliko stvari o njej, ki jih mnogi oboževalci verjetno ne vedo. Najbolj predani Swiftiji verjetno vedo vse…