Okusno in zdravo: Kremna omaka brez maščob in mlečnih izdelkov

Oh te skromne bučke.

Vse odkar smo odkrili, da so bučkini rezanci odličen nadomestek špagetov, smo iskali nove načine, kaj zanimivega bi še lahko skuhali iz njih. In zasledili recept okusno kremasto omako brez mlečnih izdelkov in brez maščobe, ki jo lahko preliješ po klasičnih testeninah, bučkinih rezancih, njokih, rižu, mesu itd.

Kremna omaka brez maščobe in mlečnih izdelkov

Sestavine:

  • 2 srednje veliki bučki
  • 1 skodelico zelenjavne jušne osnove (ali voda + začimbe)

Priprava:

1. Bučki razreži na centimeter velike kocke. Stresi jih v segreto ponev (ali posodo) in zalij z jušno osnovo (toliko, da z njo prekriješ polovico bučk).
2. Ponev pokrij in jih počasi kuhaj 30 minut. Ko so bučke zmehčane jih zmečkaj s stiskalcem za pire krompir ali vilico ali pa kar s paličnim mešalnikom.
3. Omako prelij preko testenin ali bučkinih rezancev in uživaj v jedi brez kančka slabe vesti.

Ne spreglej tudi slastnega recepta za nizkohidratne lazanjine rolice iz bučk!