fbpx

Poletni okusi: Beljakovinski sladoled iz skute

Potrebuješ samo 3 sestavine!

Le komu ne prija kepica sladoleda na vroč poletni dan? In še toliko bolje, če je v njej tudi konkretna mera beljakovin. Recept za beljakovinski sladoled iz skute se je rodil na aplikaciji TikTok in kaj hitro postal izjemno priljubljen, saj je zelo vsestranski. V skutin sladoled lahko vmešaš dodatke po lastni želji in tako iz enega recepta narediš nešteto različnih.

Beljakovinski sladoled iz skute

@healthyishfoods With 24 grams of protein this Cottage Cheese Snickers Style Ice Cream is the perfect Healthyish treat! I saw @lainiecooks (inventor) making a version of this and I knew I had to give it a a try, but with a Healthyish twist of course! And trust me, it’s SO GOOD! Google Search “Healthyish Cottage Cheese Ice Cream” or click the link in my bio to grab the full recipe. #cottagecheese #cottagecheeseicecream #cottagecheeserecipe #proteindessert #healthydessertrecipes #healthyicecream #healthytreats #protein #highprotein #easyrecipes ♬ Little Things – Tiqta

Sestavine:

  • 500 g polnomastne skute
  • 1/4 skodelice medu ali sladila po želji
  • dodatki po želji: vanilijev ekstrakt, kakav, arašidovo maslo, sesekljani oreščki, suho sadje, čokoladne kapljice, mrvice itd.

Priprava:

1. Skuto in sladilo daj v blender ali multipraktik in zmiksaj v gladko kremo. Večkrat postrgaj stranice in ponovno zmiksaj. Sladoled mora biti nekoliko bolj sladek v nezamrznjenem stanju, da bo ravno prav sladek, ko bo zamrznjen.
2. Če si želiš dodati tekoči ekstrakt, je zdaj pravi čas.
3. Ko je vse dobro zmiksano, prelij kremo v posodo in ročno vmešaj dodatke.
4. Prelij v posodo, ki je varna za zamrzovanje, zgladi površino in po želji potresi kakšen dodatek po vrhu. Pokrij s pokrovom in postavi v zamrzovalnik za 3-4 ure oziroma dokler ni konsistenca podobna sladoledu.

Preberi si tudi:
Recept za beljakovinski sladoled McFlurry - Modna.si

Zdrav recept za McFlurry sladoled, ki vsebuje kar 40 gramov beljakovin

Le kdo ne pozna McDonaldsov sladoled McFlurry, ki ima vmešano vse od piškotov do bombonov in slastnih omak. Kalorijska bombica, ki te sicer ohladi v vročih poletnih dneh,…