fbpx

Poletni okusi: Zdrav piña colada sladoled iz samo 3 sestavin

Kremast sladoled brez laktoze te bo ponesel v tropske kraje.

Vroči poletni dnevi kar kličejo po sladoledu. Čeprav ga je najbolj enostavno kupiti v trgovini, pa je priprava zdravega sladoleda doma več kot preprosta, saj zanj sploh ne potrebuješ veliko sestavin in niti ne naprave za izdelavo sladoleda. Zagotovo ti je že znan recept za bananoled (sladoled, katerega glavna sestavina je zamrznjena banana), danes pa ti predstavljamo recept za piña colada sladoled iz samo treh sestavin, ki vsebuje ananas, kokosovo mleko in ananasov sok.

Zdrav piña colada sladoled

@twincoast PINEAPPLE DOLE WHIP AT HOME 🍍 save this because it’s so easy! #pineapple #fruit #dole #pineapplewhip #dolewhip #BBPlayDate #ShowYourJOWO #FORDfortheBuilders #fyp #xyz #smoothie #smoothiebowl #vegan #tiktokfood #twincoast ♬ original sound – christian

Sestavine:

  • 4 skodelice (560 g) zamrznjenih koščkov ananasa
  • 1/2 skodelice (120 ml) ananasovega soka
  • 1/2 skodelice (120 ml) kokosovega mleka v pločevinki

Priprava:

1. V kuhinjskem mešalniku ali visokozmogljivem blenderju miksaj koščke ananasa, ananasov sok in kokosovo mleko, dokler ne nastane gladka in gosta krema.
2. Takoj postrezi v kozarčkih.
Shranjevanje: Hrani v nepredušno zaprti posodi v zamrzovalniku do 3 mesece. Ko bo sladoled zamrznjen, bo precej trd. Preden ga imaš namen uživati, ga pusti 25 do 30 minut na pultu, da se nekoliko zmehča.

Preberi si tudi:
5 protivnetnih sladic, ki ti pomagajo hujšati

5 protivnetnih sladic, ki ti pomagajo hujšati

Sladkarije in hujšanje resda, v večini primerov, ne gredo z roko v roki, ampak če pa izbereš prave, pa lahko izgubiš tudi kakšen kilogram. Ljudje smo, vsaj večina,…