Poletni recept: Kumarično-avokadova juha

Pripraviš jo 1, 2, 3 v blenderju!

Kuhanje juhe od začetka je enostavno v teoriji, ampak vso to rezanje, sekljanje in kuhanje se zdi precej zamudno. Na srečo obstaja lena različica priprave, ki je prav tako okusna, poleg tega pa pripravljena v le 15-ih minutah. Sestavine preprosto streseš v blender, zmiksaš in preliješ na krožnik. Bolj enostavno res ne bi moglo biti!

Kumarično-avokadova juha (z baguetto)

Sestavine (za 4 porcije):

  • 2 kumari; olupljeni in narezani na večje kose
  • 2 avokada; izkoščičena in izdolbljena
  • polna pest svežega peteršilja
  • polna pest sveže mete
  • sok 1 limete
  • 1 skodelica grškega jogurta
  • sol in poper
  • 1 baguette-a; razpolovljena po dolgem
  • 3 jedilne žlice mehkega masla
  • 1 1/3 skodelice naribanega sira
  • 1/2 skodelice grškega jogurta
  • sok 2 limet

Priprava:

1. Naredi juho: V blenderju zmiksaj kumare, avokado, peteršilj, meto, sok 1 limete in 1 skodelico grškega jogurta. Začini s soljo in poprom.
2. Naredi baguetto: Pečico predhodno segrej na 220°C. Razpolovljeno baguetto položi na s peki papirjem obložen pekač s prerezano stranjo obrnjeno navzgor. Polovici premaži z maslom in posuj s sirom. Postavi v pečico in peci toliko časa, da se sir popolnoma stopi in obarva svetlo-rjavo – 10 do 12 minut.
3. Ta čas v manjši posodici zmešaj 1/2 skodelice grškega jogurta in sok 2 limet.
4. Juho postrezi v skodelici z žlico limetinega jogurta, zraven pa četrtino baguette s sirom.