Poletni recept: Kumarično-avokadova juha
Pripraviš jo 1, 2, 3 v blenderju!
Kuhanje juhe od začetka je enostavno v teoriji, ampak vso to rezanje, sekljanje in kuhanje se zdi precej zamudno. Na srečo obstaja lena različica priprave, ki je prav tako okusna, poleg tega pa pripravljena v le 15-ih minutah. Sestavine preprosto streseš v blender, zmiksaš in preliješ na krožnik. Bolj enostavno res ne bi moglo biti!
Kumarično-avokadova juha (z baguetto)
Sestavine (za 4 porcije):
- 2 kumari; olupljeni in narezani na večje kose
- 2 avokada; izkoščičena in izdolbljena
- polna pest svežega peteršilja
- polna pest sveže mete
- sok 1 limete
- 1 skodelica grškega jogurta
- sol in poper
- 1 baguette-a; razpolovljena po dolgem
- 3 jedilne žlice mehkega masla
- 1 1/3 skodelice naribanega sira
- 1/2 skodelice grškega jogurta
- sok 2 limet
Priprava:
1. Naredi juho: V blenderju zmiksaj kumare, avokado, peteršilj, meto, sok 1 limete in 1 skodelico grškega jogurta. Začini s soljo in poprom.
2. Naredi baguetto: Pečico predhodno segrej na 220°C. Razpolovljeno baguetto položi na s peki papirjem obložen pekač s prerezano stranjo obrnjeno navzgor. Polovici premaži z maslom in posuj s sirom. Postavi v pečico in peci toliko časa, da se sir popolnoma stopi in obarva svetlo-rjavo – 10 do 12 minut.
3. Ta čas v manjši posodici zmešaj 1/2 skodelice grškega jogurta in sok 2 limet.
4. Juho postrezi v skodelici z žlico limetinega jogurta, zraven pa četrtino baguette s sirom.