Pozor! Kako lahko zaradi svojih nohtov zboliš za koronavirusom

V času pandemije koronavirusa ogromno govorimo o rokah in njihovem umivanju, vendar bi morali pozornost nameniti tudi svojim nohtom. Še zlasti njihovi dolžini!

Dolgi nohti nikakor niso priporočljivi v času, ko se borimo s koronavirusom in to zaradi zelo preprostega razloga – potrebujejo veliko več časa, da jih res temeljito očistimo. Mnogi se ne zavedajo, da pri dolgih nohtih ni dovolj le umivanje rok, ampak je potrebno temeljito očistiti tudi spodnjo stran nohtov, kjer se mikrobi zelo radi zadržujejo.

Medtem, ko te temeljito 20-sekundno umivanje rok lahko ubrani pred virusom, če so tvoji nohti krajše dolžine, pa to nikakor ne velja za tiste, ki imajo dolge nohte. Če si ena izmed njih, potem čim prej začni redno čistiti tudi spodnjo stran nohtov (vedno imej s seboj ščetko za nohte in spodnji strani nohtov nameni dodatnih 20 sekund), saj se lahko mimogrede malo popraskaš z nohtom po nosu in kaj hitro razneseš mikrobe v telo.


Sicer pa bo najbolj varno, da nohte (vsaj za čas razglašene pandemije) čim bolj skrajšaš in ohranjaš dolžino z rednim piljenjem, poleg tega pa redno umivaš roke in se ne dotikaš obraza.

Ne spreglej pa tudi TOP nasvetov, kako NE zboleti za koronavirusom!