Predstavljamo 25 najbolj fotogeničnih in dih jemajočih krajev v Ameriki

Če se imaš v bližnji (ali daljni) prihodnosti namen odpraviti čez lužo, potem na seznam obiskanih krajev nikar ne pozabi dodati vsaj kakšnega izmed spodaj naštetih. In seveda ne pozabi na fotoaparat, saj jih boš zagotovo želela ovekovečiti na svoji fotografiji!

Big Sur, Kalifornija

Dih jemajočo obalo in znameniti most Bixby Canyon si zagotovo že opazili v reklamah za avtomobile.

Key Largo, Florida

Otok je dom očarljivim vodotokom, ki jih pokrivajo mangrove, in predorom, ki se jih splača obiskati s kajakom. In nikar ne pozabi narediti tudi nekaj slik pod vodno gladino: Long Key je znan kot potapljaška prestolnica sveta.

Acadia National Park, Maine

Peš (ali z avtom) se odpravi na vrh gore Cadillac Mountain, s koder se razprostira spektakulrani razgled na 190 km2 velik park. Še toliko bolje, če se boš odpravila ob zori, saj se od tam (med oktobrom in marcem) najprej vidi sončni vzhod.

Yosemite National Park, Kalifornija

Slapovi in skalnate formacije: Pobegni v puščavo, da si ogledaš čudovite granitne vrhove Sierre Nevade.

Niagarski slapovi, New York

Fotografiraj se na eni od razglednih točk na lesenih stezah, ki vodijo do jame Cave of the Winds.

Monument Valley, Arizona

Razminirane ostanke antične skalnate gore Rocky Mountain si oglej ob sončen vzhodu ali zahodu, ko sonce sije skozi kanjon in jih ravno prav osvetli.

Grand Prismatic Spring, Wyoming

Podoben raztopljeni mavrici, je ta vroči izvir v nacionalnem parku Yellowstone najlepši in največji v Ameriki.

Crater Lake, Oregon

Čez dan se sprehodi okoli enega od najglobjih jezer (globoko skoraj 600 metrov) za spektakularen razgled na safirno obarvano vodo, zvečer pa morda ujameš pogled na severne luči.

Brooklyn Bridge, New York

Postavi se na brooklynsko stran ogromnega jeklenega cevnega visečega mostu s pogledom na Manhattan in kaj hitro boš ugotovila, zakaj je, bolj kot katerakoli druga umetno narejena struktura v ZDA, navdih za umetniške slike.

Grand Tetons, Wyoming

V kateremkoli letnem času te bo očaral pogled na območje Teton Mountain in bližnji Jackson Hole, vendar pa so v poletnem času tamkajšnje cvetlice v polnem razcvetu.

Tunnels Beach, Havaji

Bujne zelene pečine, zlati pesek in turkizna voda: na znameniti Kaua’i-ski obali Nā Pali boš imela občutek, kot da se vstopila v Jurassic Park.

Wormsloe Plantation, Georgia

Prepletene veje hrastov zagotavljajo dobrodošlo senco pred vročim južnim soncem (in popolno razsvetljavo za fotografiranje).

Kenai Fjord, Aljaska

Oglej si osupljive morske skale in ogromna z gozdovi pokrita gorovja. Poleg tega ima ta narodni park nekaj najboljših točk na svetu za opazovanje kitov.

Golden Gate Bridge, Kalifornija

Povzpni se na vrh hribovitega polotoka Marin Headlands za panoramski razgled na ta malo manj znani most, Golden Gate Strait in središče mesta San Francisco.

Arches National Park, Utah

Bi se rada počutila, kot da si odpotovala na povsem drugi planet? Doživi “Marsove” rdeče-peščene gore, kanjone in skalne formacije v bližini Moaba, ki se nahaja vzhodno od Mrtvega morja.

Maroon Bells, Kolorado

Izjemne barve obkrožajo dva vrhova Aspna s snegom in zelo reflektivno spreminjanje jezera skozi celo leto. Ena stvar pa ostaja nespremenjena: občutek, da je slika oživela.

Chicago River, Illinois

Obišči ga na dan sv. Patrika in doživela boš obarvanje vode v živahno zeleno barvo.

Shoshone Falls, Idaho

Ne, to ni Islandija … ali Norveška … ali Irska. To je kraljevi dragulj države Gem. In s padcem kar 60 metrov v globino so ti slapovi večji od Niagarskih.

Apostle Islands, Wisconsin

Raztreseni na polotoku Bayfield Peninsula v jezeru Superior, se teh 22 otočkov lahko pohvali z ogromno vodnimi jamami, ki jih preprosto moraš fotografirati. Počakaj, da jezero zamrzne, nato pa se sprehodi skozi čarobne oboke v čudežno pokrajino, ki je pokrita z ledom.

Chisos Mountains, Teksas

Nastanjeni v osrčju narodnega parka Big Bend v bližini mehiške meje, se ti vrhovi ponosno razprostirajo nad vijoličnim, modrim in zlatim cvetočim divjim cvetjem.

Griffith Observatory, Kalifornija

Najbolj prepoznavna zgradba v La La Landu ima planetarij in različne eksponate, ki so povezani s kozmosom. S panoramo na središče mesta Los Angeles in Hollywood znak pa se tudi nad razgledom ne moremo prav nič pritoževati.

Glacier National Park, Montana

Jezero Swiftcurrent je idealno mesto za roza-vijolični sončni zahod.

Rainbow Row, Južna Karolina

Skoraj zagotovo ne obstaja bolj fotogeničen del ulice. V pastele obarvani domovi in pernate sabalske palme očarljivega Charlestona te bodo popolnoma prevzeli.

Thor’s Well, Oregon

Nasvet: najboljše fotografije boš posnela ob visoki plimi.

Skagit Valley, Washington

Tukaj se spomladi odvija cvetlični festival, saj je vse v polnem razcvetu.