Domov » Potovanja » Destinacije » Predstavljamo 25 najbolj fotogeničnih in dih jemajočih krajev v Ameriki

Predstavljamo 25 najbolj fotogeničnih in dih jemajočih krajev v Ameriki

DestinacijePotovanja
Predstavljamo 25 najbolj fotogeničnih in dih jemajočih krajev v Ameriki
📷

Če se imaš v bližnji (ali daljni) prihodnosti namen odpraviti čez lužo, potem na seznam obiskanih krajev nikar ne pozabi dodati vsaj kakšnega izmed spodaj naštetih. In seveda ne pozabi na fotoaparat, saj jih boš zagotovo želela ovekovečiti na svoji fotografiji!

Big Sur, Kalifornija

(Getty Images)

Dih jemajočo obalo in znameniti most Bixby Canyon si zagotovo že opazili v reklamah za avtomobile.

Key Largo, Florida

(Getty Images)

Otok je dom očarljivim vodotokom, ki jih pokrivajo mangrove, in predorom, ki se jih splača obiskati s kajakom. In nikar ne pozabi narediti tudi nekaj slik pod vodno gladino: Long Key je znan kot potapljaška prestolnica sveta.

Acadia National Park, Maine

(Getty Images)

Peš (ali z avtom) se odpravi na vrh gore Cadillac Mountain, s koder se razprostira spektakulrani razgled na 190 km2 velik park. Še toliko bolje, če se boš odpravila ob zori, saj se od tam (med oktobrom in marcem) najprej vidi sončni vzhod.

Yosemite National Park, Kalifornija

(Getty Images)

Slapovi in skalnate formacije: Pobegni v puščavo, da si ogledaš čudovite granitne vrhove Sierre Nevade.

Niagarski slapovi, New York

(Getty Images)

Fotografiraj se na eni od razglednih točk na lesenih stezah, ki vodijo do jame Cave of the Winds.

Monument Valley, Arizona

(Getty Images)

Razminirane ostanke antične skalnate gore Rocky Mountain si oglej ob sončen vzhodu ali zahodu, ko sonce sije skozi kanjon in jih ravno prav osvetli.

Grand Prismatic Spring, Wyoming

(Getty Images)

Podoben raztopljeni mavrici, je ta vroči izvir v nacionalnem parku Yellowstone najlepši in največji v Ameriki.

Crater Lake, Oregon

(Getty Images)

Čez dan se sprehodi okoli enega od najglobjih jezer (globoko skoraj 600 metrov) za spektakularen razgled na safirno obarvano vodo, zvečer pa morda ujameš pogled na severne luči.

Brooklyn Bridge, New York

(Getty Images)

Postavi se na brooklynsko stran ogromnega jeklenega cevnega visečega mostu s pogledom na Manhattan in kaj hitro boš ugotovila, zakaj je, bolj kot katerakoli druga umetno narejena struktura v ZDA, navdih za umetniške slike.

Grand Tetons, Wyoming

(Getty Images)

V kateremkoli letnem času te bo očaral pogled na območje Teton Mountain in bližnji Jackson Hole, vendar pa so v poletnem času tamkajšnje cvetlice v polnem razcvetu.

Tunnels Beach, Havaji

(Getty Images)

Bujne zelene pečine, zlati pesek in turkizna voda: na znameniti Kaua’i-ski obali Nā Pali boš imela občutek, kot da se vstopila v Jurassic Park.

Wormsloe Plantation, Georgia

(Getty Images)

Prepletene veje hrastov zagotavljajo dobrodošlo senco pred vročim južnim soncem (in popolno razsvetljavo za fotografiranje).

Kenai Fjord, Aljaska

(Getty Images)

Oglej si osupljive morske skale in ogromna z gozdovi pokrita gorovja. Poleg tega ima ta narodni park nekaj najboljših točk na svetu za opazovanje kitov.

Golden Gate Bridge, Kalifornija

(Getty Images)

Povzpni se na vrh hribovitega polotoka Marin Headlands za panoramski razgled na ta malo manj znani most, Golden Gate Strait in središče mesta San Francisco.

Arches National Park, Utah

(Getty Images)

Bi se rada počutila, kot da si odpotovala na povsem drugi planet? Doživi “Marsove” rdeče-peščene gore, kanjone in skalne formacije v bližini Moaba, ki se nahaja vzhodno od Mrtvega morja.

Maroon Bells, Kolorado

(Getty Images)

Izjemne barve obkrožajo dva vrhova Aspna s snegom in zelo reflektivno spreminjanje jezera skozi celo leto. Ena stvar pa ostaja nespremenjena: občutek, da je slika oživela.

Chicago River, Illinois

(Getty Images)

Obišči ga na dan sv. Patrika in doživela boš obarvanje vode v živahno zeleno barvo.

Shoshone Falls, Idaho

(Getty Images)

Ne, to ni Islandija … ali Norveška … ali Irska. To je kraljevi dragulj države Gem. In s padcem kar 60 metrov v globino so ti slapovi večji od Niagarskih.

Apostle Islands, Wisconsin

(Getty Images)

Raztreseni na polotoku Bayfield Peninsula v jezeru Superior, se teh 22 otočkov lahko pohvali z ogromno vodnimi jamami, ki jih preprosto moraš fotografirati. Počakaj, da jezero zamrzne, nato pa se sprehodi skozi čarobne oboke v čudežno pokrajino, ki je pokrita z ledom.

Chisos Mountains, Teksas

(Getty Images)

Nastanjeni v osrčju narodnega parka Big Bend v bližini mehiške meje, se ti vrhovi ponosno razprostirajo nad vijoličnim, modrim in zlatim cvetočim divjim cvetjem.

Griffith Observatory, Kalifornija

(Getty Images)

Najbolj prepoznavna zgradba v La La Landu ima planetarij in različne eksponate, ki so povezani s kozmosom. S panoramo na središče mesta Los Angeles in Hollywood znak pa se tudi nad razgledom ne moremo prav nič pritoževati.

Glacier National Park, Montana

(Getty Images)

Jezero Swiftcurrent je idealno mesto za roza-vijolični sončni zahod.

Rainbow Row, Južna Karolina

(Getty Images)

Skoraj zagotovo ne obstaja bolj fotogeničen del ulice. V pastele obarvani domovi in pernate sabalske palme očarljivega Charlestona te bodo popolnoma prevzeli.

Thor’s Well, Oregon

(Getty Images)

Nasvet: najboljše fotografije boš posnela ob visoki plimi.

Skagit Valley, Washington

(Getty Images)

Tukaj se spomladi odvija cvetlični festival, saj je vse v polnem razcvetu.