Preprosti vsakdanji načini za preprečevanje gub

Lepotni uredniki konstantno spoznavamo inovativne storitve in kreme, ki naj bi preprečevale gube ali jih celo izbrisale. Ampak, ker so inovacije v štartu običajno zelo drage, smo tokrat naredili korak nazaj, da bi s tabo delili veliko enostavnejše rešitve, ki so prav tako zelo učinkovite. In nikakor ne stanejo celo premoženje.

V nadaljevanju izveš, katerih 5 dnevnih ritualov bo zmanjšalo možnost za prezgodnji nastanek tako zelo neželenih gub na tvojem obrazu.

Nosi sončna očala
Zaščiti občutljivo področje okoli oči s sončnimi očali vsakič, ko si izpostavljena sončnim žarkom. Prepričaj se, da ti očala nudijo 100% UV zaščito in ne pozabi, večji kot je okvir, več zaščite ti nudi.

Pozabi na slamico
Srkanje pijač skozi slamico te prisili, da šobiš ustnice in s tem gubaš kožo okoli ustnic. Če si začela opažati linije okoli ustnic ali pa bi rada preventivno ukrepala, potem je morda pametno omejiti uporabo slamice.

Hidracija
Najpomembnejša in največja stvar, ki jo lahko narediš za svojo kožo je, da ostaneš hidrirana od znotraj navzven. Vsak dan je potrebno popiti veliko vode in morda celo omejiti pijače, ki te dehidrirajo (kofein). Za takojšnjo osvežitev kože jo zjutraj in zvečer pred nanosom kreme pošpricaj z rožno vodo.

Preprosti vsakdanji načini za preprečevanje gub
Profimedia

Obrazne masaže
Domače masaže obraza lahko zelo pripomorejo k bolj mladostnemu izgledu kože. Masaža stimulira prekrvavitev in odvaja toksine iz kože, zaradi česar bodo že obstoječe gubice manj vidne, koža pa bo naravno sijoča.

Nočni serum
Nikoli ne podcenjuj zdravilnih lastnosti nočnega seruma. Naj se tvoja koža popravi kar sama z uporabo glikolne kisline, medtem ko ti sladko spiš. Zaradi stalnega luščenja odmrlih kožnih celic in odstranjevanja toksinov, se zmanjša verjetnost nastanka gub in tudi videz že obstoječih gubic.

Preberi si tudi:
Ženska v zrelih letih - Modna.si

Zakaj se ustnice z leti tanjšajo (+ kako tanjšanje upočasniti)

Staranje vpliva na veliko vidikov našega življenja, še zlasti ko gre za naša telesa. Če skrbiš za svoje telo od znotraj navzven – vadba, uživanje zdrave prehrane, ohranjanje…