Domov » Lepota & zdravje » Presenetljive stvari, ki te naredijo še bolj seksi

Presenetljive stvari, ki te naredijo še bolj seksi

Lepota & zdravjeZdravje
Presenetljive stvari, ki te naredijo še bolj seksi
📷

Glede na znanost…

Kaj te naredi še bolj privlačno nasprotnemu spolu? So to tvoji lasje, oči ali morda noge? Običajno najprej pomislimo na fizične atribute, vendar to nikakor niso edine lastnosti, ki pritegnejo moške. Humor, neobičajnost in pogum so tudi zelo visoko na spisku “seksi merilnika” in zdaj imamo tudi znanstvene dokaze. Torej, če si želiš izvedeti, kaj pritegne pozornost tvojega bodočega partnerja, beri naprej…

Čudovito je, ko se kar tako malo hecaš

Če bi morala oceniti svoje najbolj privlačne lastnosti, bi verjetno najprej pomislila na fizične, kajne? Ampak, kaj če bi ti povedali, da je to, da si zabavna, veliko bolj zaželjeno pri nasprotnem spolu? Morda se v tistem trenutku sama res ne boš počutila zapeljivo, vendar pa je humor zelo prikupen in to so dokazale tudi številne raziskave. Ena izmed študij je celo dokazala, da ženske veliko bolj privlačijo zabavni moški, saj naj bi bil humor znak inteligence.

Mamljivo je, ko si malo čudna

Si raje nekdo, ki ne izstopa ali pa si raje malo drugačna in ponosna na svojo ekscentričnost? Glede na avstralsko študijo, ki jo je vodil psiholog Matthew Hornsey z univerze v Queenslandu, imajo tako moški kot ženske raje “nekonformistične romantične partnerje”. Ta raziskava je v nasprotju s “splošnim prepričanjem, da imajo moški raje ženske, ki so podrejene, skromne, umirjene in take, ki se vedno strinjajo z njimi.” Zato se nikar ne boj in vedno korakaj v svojem ritmu, saj je to prekleto seksi.

Najbolje izgledaš, ko razmišljaš

Torej, zdaj že vemo, da so ženskam bolj všeč zabavni moški, ampak glede na študijo, ki so jo izvedli na univerzi v Britanski Kolumbiji, nj bi bili “veseli moški precej manj spolno privlačni ženskam, kot pa arogantni in zamišljeni moški”. Ženske, ki so sodelovale v raziskavi, so slike moških, ki so bili veseli in se smejali, označile kot najmanj spolno privlačne, za razliko od tistih, ki so izgledali “ponosni, močni, muhasti in sramežljivi” – te so označile kot najbolj privlačne. No, to zagotovo pomaga pojasniti univerzalno privlačnost “porednih fantov”. Povsem enako pa so ženske slike označili tudi moški, ki so sodelovali v raziskavi. Omeniti pa moramo, da udeležence niso spraševali po tem, ali bi bila oseba na sliki dobra žena ali mož, ampak so želeli izvedeti zgolj njihov prvi vtis o meseni, spolni privlačnosti.

Pogumnost je zelo privlačna

Biti pogumna je “sposobnost, da nekaj storiš, čeprav te to plaši” in pripravljenost se soočiti z negotovostjo. To ni vedno lahko, vendar je to močno čustvo, ki te lahko naredi še bolj seksi. Profesor Jeetendr Sehdev je vprašal 10.000 moških in žensk (od Azije pa vse do Avstralije), kaj naredi določeno osebo seksi. Rezultati, ki so bili objavljeni v reviji Glamour so pokazali, da kar 75% anketirancev meni, da je “pogum pomembnejši od samozavesti”, ker “pokaže človekove pomanjkljivosti v pozitivni luči in se je s takimi ljudmi lažje poistovetiti”.

Bolj zapeljivo izgledaš, ko nosiš visoke pete

To že vemo, da pete povečajo modno privlačnost, vendar pa znanost zdaj pravi, da v njih izgledaš tudi bolj seksi. Glede na študijo, ki so jo objavili v časniku Time, visoke pete povečajo žensko privlačnost. V treh ločenih poskusih je Nicolas Guéguen z oddelka socialnega vedenja na Univerzi v Bretagni, Francozinje oblekel v enaka črna ‘pencil’ krila z belimi bluzami. Edina razlika med njimi so bili čevlji. Študija je pokazala, da so moški bolj dovzetni za ženske, in jim tudi pripravljeni priskočiti na pomoč, ki nosijo visoke pete, v nasprotju s tistimi, ki imajo obute balerinke. Ko so ženske v poskusu spustile na tla rokavico, je kar “95% moških lovilo tiste ženske, ki so nosile petke, da bi jim vrnili rokavico, v primerjavi z 62% tistih, ki so nosile balerinke”.

Privlačno je, ko veš, da si drugi osebi všeč

Si kdaj pomislila, da bi svoji simpatiji povedala, da ti je všeč? To je ena od najtežjih stvari, ampak če oseba ne ve, da si zainteresirana zanjo, koliko je sploh možnosti, da bosta sploh kdaj pristala skupaj? No, morda je zdaj pravi čas, da se opogumiš. Nicholas Boothman je v knjigi ‘Kako se nekdo zaljubi vate v 90 minutah ali manj’ napisal, da “če vprašamo ljudi, kakšna je bila njihova izkušnja zaljubljanja, jih bo kar 90% reklo, da je bil glavni dejavnik ta, da so ugotovili, da so drugi osebi dejansko všeč”. Tako da delanje se nedostopne, ni ravno pravi način igranja te igre.

Zaupanje svojih skrivnosti je zapeljivo

Prvi zmenki so živčna vojna in največkrat tudi precej nerodni za oba spola. Vendar pa obstaja način, kako postane zmenek super izkušnja z gladko tekočim pogovorom. Izmenjava čustvenih in osebnih informacij na prvem zmenku spodbuja močne čustvene povezave. Zato zaupaj svojemu potencialnemu bodočemu partnerju kakšno svojo skrivnost: morda pa je to začetek čudovite, neskončne ljubezni.