Presno in slastno: Zdravi korneti in skodelice za sladoled
Idealno za poletno zabavo!
Tudi ti nisi ravno ljubiteljica klasičnih kornetov? Potem boš navdušena nad današnjim receptom za presne kornete in skodelice, ki pa so primerni tudi za vse tiste, ki so alergični na oreščke, saj jih ne vsebujejo.
Presni korneti in skodelice za sladoled
Sestavine:
- 2 skodelici ovsenih kosmičev
- 2 skodelici izkoščičenih datljev
- 2 jedilni žlici vode
- 1/4 čajne žličke soli (neobvezno)
Priprava:
1. Vse sestavine zmiksaj v multipraktiku, da nastane kepa.
2. Maso razdeli na 5 enakih krglic. Med dvema povoskanima (peki) papirjema razvaljaj vsako kroglico. Poskusi razvaljati čim bolj na tanko. Nato najprej odlepi stran zgornji papir, nato pa odlepi stran razvaljano testo od spodnjega papirja.
3. Z nožem ali večjega okroglega modela za piškote iz testa izreži krog.
4. Testo ovij okoli predmeta stožčaste oblike ali pa ga oblikuj znotraj posodice. Postopek ponovi z vsemi ostalimi kroglicami in v kolikor boš imela na koncu veliko ostankov, jih združi v še eno kepo in naredi šesti kornet/skodelico.
5. V pečici na 50°C dehidriraj 14-16 ur. Na polovici pretečenega časa lahko odstraniš modelčke. Zdaj bi morali biti korneti/posodice suhi in nič lepljivi.
In seveda ne gre nič bolje zraven presnih skodelic in kornetov kot najbolj zdrav sladoled na svetu!