Preženi slabost s temi štirimi okusnimi živili

Tudi tebe rada obliva slabost, ki ti pokvari celotni dan? Ali je za to krivo popivanje prejšnji večer ali pa si kaj takega pojedla, kar je razdražilo tvoj želodec, se slabost vedno pojavi ob najbolj nepravih trenutkih. Na srečo pa že nekaj manjših sprememb v prehrani pomaga v trenutku pomiriti tvoj želodec.

Slani krekerji so ena od najbolj priljubljenih izbir, saj hitro pomirijo tvoj želodec. So pusti in nevtralni, kakršna pa je tudi najbolj primerna hrana za tvoj razdražen želodec. Krekerji absorbirajo želodčno kislino v črevesju in pomagajo zmanjšati kakršnekoli prebavne motnje in refluks kisline.

Tudi oreščki so odlični za lajšanje slabosti. Prehrana s premalo zaužitimi beljakovinami lahko celo povzroči slabost, oreščki pa so odličen vir beljakovin. Če pa si želiš kaj bolj kremastega za svoj želodec pa pojej eno žlico arašidovega masla.

Banane so živilo, ki je zelo lahko prebavljivo, hkrati pa pomaga obnoviti zaloge kalija v telesu, ki ga telo izgubi med bruhanjem in diarejo. Tudi banane so zelo nevtralno živilo in ne bodo povzročile dodatnih bolečin v trebuhu.

Nikoli pa tudi ne morš zgrešiti s kozarcem vode. Voda bo tvoje telo ohranjala hidrirano in ublažila glavobole, ki so nastali zaradi dehidracije (od bruhanja). Ampak pozor, vodo moraš piti počasi in le po manjših požirkih, saj bi požiranje večjih količin vode naenkrat samo še bolj razdražilo tvoj želodec!