Pri kateri starosti je idealno, da otrok začne spati sam v svoji postelji

Strokovnjak spregovoril o negativnih posledicah, če otroka prehitro silimo spati v svoji postelji.

Vsak starš si želi, da bi otroka čim prej navadil spati v svoji sobi in svoji postelji. Imeti s partnerjem celo posteljo za sebe je prava milina, saj ti ni treba celo noč paziti, da se ne uležeš na malčka, poleg tega pa te tudi nihče med spanjem ne brca v hrbet, z roko udarja po glavi in se na noč vsaj trikrat obrne za 360 stopinj.

Običajno začnemo otroka spodbujati pri dveh ali treh letih, da začne spati sam v svoji postelji za “velike fante/punce”. Čeprav se staršem zdi velik dosežek, ko otrok sam zaspi in tudi sam spi v postelji, pa se po mnenju vsaj enega strokovnjaka s tem nikakor ne bi smelo hiteti.

Dr. Mickey Mehta, ki je vodilni globalni holistični zdravstveni guru in korporativni lifestyle trener milijarderjev, vrhunskih bollywoodskih superzvezdnikov, vrhunskih supermodelov (Miss World/Miss Universe) ter vrhunskih politikov in ima dvojni častni doktorat iz celostnega zdravja in ved o življenju na International Medicina Alternativa, opozarja, da je idealna starost, kdaj začeti spodbujati otroka, da spi sam v svoji postelji, pri sedmih letih.

“Zrcalni nevroni delujejo in so zelo občutljivi. Vsega se naučijo podzavestno, ko otrok spi. Če pogledate kulturo na zahodu, otrok zraste do dveh, treh [let] v drugi sobi, kajne? In otrok zmoči posteljo, ima sanje o fobijah, strahu. Ker je otroška podzavest krhka. Ujame vsak signal. Vse se dogaja univerzalno in v astralnem potovanju. Otroci jokajo, kakajo, lulajo. In ni počitka. Obnova in popravilo. Če je mama ob otroku, ko otrok joka, ga mama pomiri, kajne? Več let na srcu. In neenakomeren otrokov srčni utrip se spet vrne v normalen ritem, kajne? Podzavestni strahovi, fobije se kulminirajo, ustvarjajo, zbirajo, uničujejo zdravje, zdravljenje in celovitost.”

Preberi si tudi:
Kako predvideti, koliko bo zrasel tvoj otrok

Kako predvideti, koliko bo zrasel tvoj otrok

Te zanima, kako visok bo tvoj otrok, ko bo velik? Čeprav ne moremo videti v prihodnost, pa lahko z eno metodo precej dobro napovemo, kako visok bo otrok,…