Domov » Lepota & zdravje » Prihrani čas in denar! To je 10 izjemnih načinov uporabe olja za dojenčke

Prihrani čas in denar! To je 10 izjemnih načinov uporabe olja za dojenčke

Lepota & zdravjeNega
Prihrani čas in denar! To je 10 izjemnih načinov uporabe olja za dojenčke
📷 Profimedia

Ne, olje za dojenčke ni primerno le za dojenčke. To nežno olje je čudovito sredstvo za pomirjanje kože odraslih, poleg tega pa tudi odlična sestavina za čiščenje ter odstranjevanje vozlov in lepljivosti.

V nadaljevanju izveš, za kaj vse lahko doma uporabiš olje za dojenčke, tudi če dojenčka nimaš doma.

1. Odstrani očesni makeup
Izdelki za čiščenje očesnega makeupa niso najbolj poceni, sploh ko primerjaš količino in ceno. Veliko ceneje boš prišla skozi, če boš ličila na očeh raztopila z oljem za dojenčke. Malo ga nanesi na vatno blazinico in nežno podrgni po vekah ter po potrebi tudi malo drži na njih, da se trdovratna maskara in črtalo omehčata. Zaradi nežnosti ne bo dražil nežne kože okoli oči.

2. Neguj razpokane pete
So tvoja stopala po poletju nekoliko suha? Pred spanjem nanesi nanje malo olja za dojenčke, nato pa obuj nogavice, da zakleneš vlago. Pojdi spat in zjutraj se boš zbudila z mehkejšo in bolj nežno kožo.

3. Očisti kopalno zaveso
Nima veze, kako skrbna si glede čiščenja, plesen zelo rada nastane na kopalni zavesi. Znebite se je tako, da malo otroškega olja podrgneš po zavesi ali vratih za tuširanje. Speri z vodo in obriši, da ne bodo spolzka.

4. Razvozlaj verižico
Nedavno si v torbico položila verižico, zdaj pa je popolnoma zavozlana. Brez panike – kapljico ali dve olja nanesi na vozel in ga s pomočjo šivanke ali igle previdno razvozlaj.

5. Pospeši sušenje pedikure
Ti zmanjkuje časa za domačo pedikuro? Potem, ko si nalakiraš nohte, nanesi nekaj kapljic otroškega olja preko laka, da se posuši hitreje in ostane brez vdolbinic.

6. Odstrani nalepko in začasni tattoo
Nalepke na avtih, steklih ali začasni tatuji bodo z lahkoto odstranjeni z malo olja za dojenčke.

7. Odstrani žvečilni gumi
Se ti je ponesreči zalepil čigumi na lase? Še preden vzameš škarje v roke, nanesi nanje obilico olja in pusti učinkovati nekaj minut. Nato čigumi nežno povleci z las.

8. “Mivka” za oblikovanje
Tudi če ni več poletja lahko tvoji otroci iz “mivke” oblikujejo potičke. Za mivko, ki se nikoli ne izsuši potrebuješ 2 skodelici moke, 1 jedilna žlica barvila v prahu in 1/2 skodelice olja za dojenčke. Vse sestavine temeljito zmešaj v posodi in to je to. Zdaj se lahko ustvarjanje potičk začne!

9. Popravi zadrgo
Se zadrga nikamor ne premakne? Na predel, kjer se je zataknila, nanesi na obe strani malo olja za dojenčke.

10. Odstrani barvo s kože
Lotila si se pleskanja sten, zdaj pa so tvoje roke prekrite s strjeno barvo. Namesto z milom in vodo, ki lahko tvojo kožo izsušita, barvo s kože raje odstrani z oljem za dojenčke.