Domov » Moda & stil » Priljubljena modna znamka Forever 21 na robu bankrota!

Priljubljena modna znamka Forever 21 na robu bankrota!

Moda & stil
Priljubljena modna znamka Forever 21 na robu bankrota!
📷 Profimedia

Lastnika znamke izgubila več milijard dolarjev!

Zakonca Jin Sook in Do Won Chang sta lastnika priljubljene znamke s hitro modo, ki sta se leta 1981 preselila iz Južne Koreje v Los Angeles. Pametne poslovne poteze so jima pomagale, da je znamka hitro postajala vse bolj uspešna. V poslovalnice je redno prihajala nova, vroča in trendovska roba, kar je konstantno privabljalo kupce.

Po ocenah industrijskih analitikov naj bi Forever 21 v dobrih časih prodala kar 20% zaloge oblačil na teden, kar je dvakrat več od ostalih trgovin z oblačili. Na višku uspeha znamke Forever 21 sta imela zakonca Chang skoraj 6 milijard dolarjev premoženja, po prodaji znamke pa se je premoženje Jin Sook in Do Won-a konkretno znižalo. Pravzaprav noben od njiju ni več milijarder, saj imata vsak “le” še 800 milijonov dolarjev.

Changova sta Forever 21 ustanovila leta 1984 v Los Angelesu in po desetletjih agresivnega širjenja in prehoda v veleblagovnice je zgodbe o uspehu konec. Forever 21 zdaj po hitrem postopku zapira svoje poslovalnice. Nekoč izjemno uspešna znamka je zdaj sredi hude krize, saj se ljudje umikajo od nakupovalnih središč, dandanašnja mladina pa raje nakupuje v Zari, H&M-u in preko spleta (Asos, NA-KD). Podjetje se trenutno z zapiranjem trgovin bori, da ne bi šlo v stečaj. Industrijski analitiki ocenjujejo, da se je prodaja oblačil Forever 21 v zadnjem času zmanjšala za 20 do 25%.

Družba naj bi najela svetovalce za prestrukturiranje in se obrnila na svoje največje najemodajalce, da bi se dogovorili o zneskih najemnin, v nekaterih primerih pa so celo ponudili delež podjetja v zameno za znižano najemnino. Forever 21 je pred kratkim zaprl trgovine v večjih mestih kot so Los Angeles, Vancouver, Dublin, Amsterdam in London.