Razkrivamo 4 “zdrave” zamenjave, ki to sploh niso

Samo zato, ker se ti nekaj sliši zdravo to še nikakor ne pomeni, da dejansko tudi je. Obstaja mnogo živil, ki se zdijo zdrava izbira, vendar pa sploh niso dobra zate. Razkrivamo ti štiri najbolj pogoste zamenjave živil, ki ti niti malo ne koristijo.

Mandljevo maslo namesto arašidovega masla

Kupljena oreškasta masla imajo običajno polno dodanih olj, konzervansov in sladkorja, kar pa ne bo pripomoglo k zdravemu načinu prehranjevanja. Če si resnično želiš zdravo maslo iz oreščkov, potem ga preprosto naredi sama doma. Poglej, kako enostavno in hitro narediš zdravo arašidovo maslo in maslo iz sončničnih semen.

Posneto mleko namesto polnomastnega mleka

Nobene potrebe ni po tem, da polnomastno mleko zamenjaš s posnetim. Mnogo študij je pokazalo, da so ljudje, ki uživajo polnomastne mlečne izdelke dejansko bolj suhi od tistih, ki uživajo posnete različice z manj ali nič maščobe. Razlog tiči v tem, da te maščoba v polnomastnem mleku bolj nasiti in posledično zaradi tega tekom dneva poješ manj.

Dietne pijače z mehurčki namesto klasičnih gaziranih pijač

Vsi se zavedamo, da gazirane pijače niso zdrave za nas, vendar pa mnogo ljudi ne ve, da dietne različice niso popolnoma nič bolj zdrave! Umetna sladila v teh pijačah imajo enak učinek na tvoje telo kot sladkor, saj na hitro dvignejo raven sladkorja v krvi, zaradi česar tvoje telo preide v stanje skladiščenja maščobe, ti pa se posledično začneš rediti.

Jajčni beljaki namesto celih jajc

Jajca so malo na slabem glasu, čeprav so v resnici zelo dobra zate. Jajca, še posebej jajčni rumenjaki so bogati z zelo kakovostnimi beljakovinami, zdravimi maščobami in vsebujejo veliko pomembnih vitaminov in mineralov. Zato nikar ne uživaj samo jajčnih beljakov, saj boš s tem svoje telo prikrajšala za ogromno vitaminov in mineralov, ki jih nujno potrebuje, da je zdravo in srečno!