fbpx

Razkrivamo! Živila, ki se najbolj učinkovito bojujejo proti staranju

Staranje je hkrati blagoslov in prekletstvo. Starejša kot postajaš, več imaš izkušenj in spominov. Vendar pa s staranjem pridejo tudi naši največji sovražniki: gube, temni podočnjaki in suha koža po celem telesu. Na srečo pa se lahko proti negativnim posledicam staranja boriš in jih zakasniš s temi fantastičnimi živili!

Brstični ohrovt

Brstični ohrovt je poln vitaminov A in C, ki sta več kot nujna v boju proti staranju kože. Vsebujeta pa tudi folat, ki preprečuje poškodbe od sonca.

Pomaranče

Pomaranče hidrirajo tvojo kožo, da se le-ta počuti kot prerojena. Vitamin C v sočnem sadju pomaga kolagenu ohranjati kožo mehko in svežo. Ostalo sadje in zelenjava, ki prav tako vsebujejo ogromno vitamina C pa so grenivke, paradižniki in peteršilj.

Losos

Losos je odlična izbira za dodajanje omega-3 v prehrano. Te maščobne kisline so pravzaprav odlične zate, saj pomagajo preprečevati nastanek kožnega raka in rast ter širjenje rakavih celic. Za najboljše rezultate poskusi zaužiti 85 gramov lososa ali katere druge ribe (kot sta skuša in sardela) enkrat tedensko.

Grozdje

Koža grozdja vsebuje protivnetno učinkovino resveratrol, kateremu je bilo dokazano, da razveljavlja učinke staranja in poškodbe sonca od UV žarkov na koži.

Ne spreglej tudi, kateri poceni lepotni izdelek učinkovito upočasnjuje staranje in katere spalne navade povzročajo hitrejše staranje kože!