fbpx

Recept: Avokadov čokoladni puding z arašidovim maslom

Kremast, gost, poln hranilnih snovi in brez sladkorja! Za čokoladni avokadov puding z arašidovim maslom boš vsega skupaj potrebovala zgolj 6 sestavin, sladkobo pa mu dajejo slastni datlji in banana. Ta božanska sladica je primerna za vegane, je pa tudi popolnoma brez glutena.

Avokadov čokoladni puding z arašidovim maslom

Sestavine (za 6 oseb):

  • 1 1/2 zrelega avokada
  • 1 velika zrela banana
  • 1/2 skodelice presnih kakavovih zrn ali kakava v prahu
  • 1/2 skodelice soljenega kremastega ali hrustljavega arašidovega masla (+ za preliv)
  • 1/2 skodelice sladila o želji (javorjev sirup, agavin sirup, datljeva pasta, med (za nevegane))
  • 1/4 skodelice mandljevega mleka (ali kateregakoli drugega mleka iz oreščkov)
  • Dodatek: kokosova smetana za po vrhu (neobvezno)

Priprava:

1. Vse sestavine (razen kokosove smetane) stresi v multipraktik in zmiksaj v kremasto in gladko konsistenco. Če je zmes pregosta, dodaj še malo mleka. Po želji lahko dodaš tudi več kakava, če si želiš bogatejši čokoladni okus in več sladila, če si bolj sladkosneda.

2. Puding razdeli v 6 manjših kozarcev in pokrij s prozorno folijo (folijo položi direktno na puding, saj boš tako preprečila, da bi se na površini naredila “skorja”) in postavi v hladilnik vsaj za nekaj ur, še bolje pa čez noč.
3. Preden serviraš, okrasi še s stepeno kokosovo smetano in pokapaj malo arašidovega masla.

4. Ostanke lahko v hladilniku hraniš nekaj dni, vendar je puding najbolj okusen sveže pripravljen.