Recept: Beljakovinski čajni napitek (mrzel ali topel)

Dodajanje beljakovinskega praška v smutije, kosmiče in celo kavo ni več prav nič neobičajnega, kaj pa mešanje beljakovinskega praška s čajem? Če iščeš način, kako enostavno povečati vnos beljakovin, potem je beljakovinski čajni napitek prava izbira. Ta okusna in zdrava kombinacija bo tvojemu telesu zagotovila potrebno energijo in beljakovine, ki jih potrebuje za optimalno delovanje.

Osvežujoča mešanica čaja in beljakovinskega praška je odlična izbira za zajtrk ali popoldanski prigrizek, ko potrebuješ hitro in enostavno rešitev za povečanje vnos beljakovin in energije. Beljakovinski čajni napitek bo koristil tvojemu telesu, hkrati pa zagotovo osvojil tvoje brbončice, saj so kombinacije okusov resnično neskončne. Pripraviš lahko zeleni, črni, beli ali sadni čaj in mu dodaš sirotkine ali veganske beljakovine z okusom po lastni želji.

Beljakovinski čajni napitek

Sestavine:

  • 1 skodelica vroče vode
  • 1 vrečka čaja
  • 1 merica (približno 30 g) beljakovinskega praška z okusom po lastni želji (sirotkine ali veganske beljakovine)
  • med po okusu (neobvezno)
  • ledene kocke (neobvezno)

Priprava:

1. V skodelici segrej vodo do vrelišča.
2. Dodaj vrečko čaja v vročo vodo in pusti, da se namaka 3-5 minut, odvisno od želenega okusa in moči čaja.
3. Po tem, ko je čaj dovolj močan, odstrani vrečko čaja in počakaj, da se čaj nekoliko ohladi.
4. Nekoliko ohlajen čaj prelij v večjo skodelico ali shaker ter dodaj eno merico beljakovinskega praška. (Če želiš, lahko dodaš tudi med za dodaten okus.)
5. Dobro premešaj s penilcem mleka, če imaš sestavine v skodelici ali pretresi, če jih imaš v shakerju, da se beljakovinski prašek popolnoma raztopi v čaju.
6. Po želji dodaj nekaj ledenih kock za osvežitev in uživaj v svojem beljakovinskem čajnem napitku.

Preberi si tudi:
Osvežujoči recept: Beljakovinska ledena kava

Osvežujoči recept: Beljakovinska ledena kava

Ko je zunaj že navsezgodaj zjutraj okoli 20°C, se ti vroča kava zdi najslabša možna ideja. Ampak, brez kave pa tudi ne gre! Če želiš na najboljši možen…