Recept: Čokoladni puding v skodelici iz le 3 sestavin

Dekadentna sladica, narejena brez smetane, tofuja, avokada ali dodanega sladkorja!

Ti je zadišalo nekaj čokoladnega? Namesto da posežeš po čokoladnih piškotih si raje privošči slasten čokoladni puding, ki vsebuje malo maščob, poleg tega pa je čudovito kremast.

Recept: Čokoladni puding v skodelici iz le 3 sestavin
(Feasting On Fruit)

Čokoladni puding v skodelici

Sestavine:

  • 170 g temne čokolade (z vsaj 85% kakava)
  • 1 3/4 skodelice mandljevega mleka (ali kateregakoli drugega)
  • 1 skodelica (približno 12) medjool datljev

Priprava:

1. Temno čokolado sesekljaj na manjše kose. Stopi jo v mikrovalovni pečici ali na toplotni kopeli.
2. V blenderju zmiksaj mandljevo mleko in datlje. Miksaj na visoki hitrosti, dokler ne nastane gladka tekočina.
3. V blender dodaj stopljeno čokolado in miksaj toliko časa, da je zmes homogena.
4. Prelij v manjše kozarčke ali skodelice. Postavi v hladilnik za vsaj 4 ure.
5. Okrasi s kakavovimi zrni ali suhim kokosom. Uživaj takoj ali pa shrani v hladilnik za največ 3 dni.