Recept: Hitre in okusne jabolčne palačinke (samo 4 sestavine)

Jabolčne palačinke so popolna kombinacija okusa, preprostosti in svežine. Ta enostaven recept ti omogoča, da v samo nekaj minutah pripraviš slastne palačinke, ki so primerne tudi za najmlajše. In kar je najboljše, za okusne jabolčne palačinke potrebuješ le 4 osnovne sestavine. Torej, izkoristi sezono svežih jabolk in si privošči te sočne in aromatične palačinke, ki bodo zagotovo postale tvoja najljubša jed za zajtrk, prigrizek ali sladico.

Hitre in okusne jabolčne palačinke

Sestavine:

  • 1 zrelo jabolko
  • 1 jajci
  • 2 jedilni žlici samovzhajajoče moke
  • 1/2 čajne žličke cimeta (po želji)

Priprava:

1. Jabolko dobro umij in naribaj.
2. Stresi v posodo in mu dodaj jajce, samovzhajajočo moko in cimet. Vse sestavine z vilico dobro premešaj, da nastane homogeno testo. Testo bo rahlo grudasto zaradi naribanih jabolk.
3. Segrej ponev na srednje visokem ognju. Rahlo jo namasti, nato pa s pomočjo žlice zajemaj testo in ga vlivaj na ponev tako, da oblikuješ po želji velike palačinke. Peci jih približno 2-3 minute na vsaki strani, dokler ne postanejo zlato rjave barve.
4. Po želji lahko palačinke preliješ z javorjevim sirupom ali marmelado in dodaš zraven še kakšno narezano sadje.

Preberi si tudi:
Masa za palačinke

Kako zamrzniti maso za palačinke in jih nato speči

Verjetno nikoli nisi pomislila, da bi maso za palačinke, ki ti je ostala, zamrznila? Ampak jo lahko in s tem si prihraniš tudi kar nekaj časa, ko si…