Recept: Jogurtove ploščice z arašidovim maslom in jagodno marmelado

Jogurtove ploščice imajo slastno podlogo iz oreščkov, plast zdrave jagodne marmelade, plast arašidove jogurtove kreme in čokoladni preliv.

Jogurtove ploščice z arašidovim maslom in jagodno marmelado

Sestavine:
Za podlogo:

  • 3/4 skodelice nepraženih in nesoljenih arašidov
  • 1/3 skodelice ovsenih kosmičev
  • 4 medjool datlje, izkoščičene
  • 2 jedilni žlici kremastega arašidovega masla
  • 1/2 čajne žličke ekstrakta vanilije
  • ščepec soli
  • 2-3 jedilne žlice vode
  • 1/4 skodelice sesekljane temne čokolade (kapljic čokoladnih kapljic)

Za marmelado:

Za jogurtovo plast:

  • 1 1/2 skodelice navadnega grškega jogurta
  • 1/2 skodelico arašidovega masla v prahu (ali v prah zmlete arašide)
  • 1 1/2 čajne žličke ekstrakta vanilije
  • 2 jedilni žlici javorjevega sirupa

Za čokoladni preliv:

  • 1/2 skodelice temne čokolade
  • 1 čajna žlička kokosovega olja

Priprava:

1. Za podlogo: Arašide, ovsene kosmiče, datlje, arašidovo maslo, vanilijo in sol fino zmiksaj v multipraktiku. Postopoma dodajaj vodo, da masa postane lepljiva in se drži skupaj, ko jo stisneš s prsti. Pretresi jo v skledo in ročno vmešaj koščke čokolade.
Obloži kvadratni ali pravokotni pekač s peki papirjem, maso lepo razporedi in jo pritisni ob dno. Postavi v zamrzovalnik za 10 minut.
2. Jagodna marmelada: Že prej jo naredi po tem enostavnem receptu, da se ima čas popolnoma ohladiti. Nato jo razporedi po podlogi in postavi v zamrzovalnik za 30 minut.
3. Za jogurtovo plast: V posodi zmešaj jogurt, arašidovo maslo v prahu, vanilijo in javorjev sirup. Enakomerno razporedi po marmeladi in postavi nazaj v zamrzovalnik za vsaj 2 uri, najbolj pa čez noč.
4. Za čokoladni preliv: V manjši posodici na vodni kopeli stopi čokolado s kokosovim oljem. Dobro premešaj in prelij po vrhu jogurtove plasti. Postavi nazaj v zamrzovalnik za 5 minut.

S pomočjo peki papirja prestavi jogurtove ploščice iz pekača na rezalno desko, jih razreži na kvadratne kose in takoj postrezi ali pa v plastični zip vrečki shrani v zamrzovalniku za drugič.

Recept: Jogurtove ploščice z arašidovim maslom in jagodno marmelado
(Running To The Kitchen)