Recept: Mandljeve tortice z malino na žlici

Rahlo sladke in polne mandljevega okusa!

Mandljeve tortice z malino na žlici so izjemno enostavne za pripravo, saj potrebuješ le eno posodo in metlico za mešanje. Spečene so na žlici, tako da so pripravljene za uživanje takoj, ko jih vzameš iz pečice.

Mandljeve tortice z malino na žlici

Sestavine (za 20-25 žlic):

  • oljni sprej proti prijemanju; po potrebi
  • 1/4 skodelice (49 g) nevtralnega olja (rastlinsko, kokosovo,…)
  • 1/4 skodelice (50 g) kristalni sladkorja (zdrav nadomestek: eritritol)
  • 1 velik jajčni beljak
  • 3 jedilne žlice (43 g) jogurta
  • 1/4 čajne žličke ekstrakta vanilije
  • 1/4 čajne žličke mandljevega ekstrakta
  • 1/3 skodelice (40 g) moke (zdrava različica: pirina moka)
  • 2/3 skodelice (64 g) mandljeve moke
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 20-25 malin
  • sladkor v prahu za okras (kako ga narediš iz različnih vrst sladkorja)
Recept: Mandljeve tortice z malino na žlici
(Erin McDowell)

Priprava:

1. Pečico predhodno segrej na 190°C. Pekač za piškote obloži s peki papirjem in nanj razporedi 20-25 žlic tako, da je med njimi vsaj 0,5 cm prostora. Z oljnim sprejem proti prijemanju rahlo posprejaj žlice.
2. V srednje veliki skledi s kuhinjskim mešalnikom zmešaj olje, sladkor, jajčni beljak, jogurt, ekstrakt vanilije in mandljev ekstrakt.
3. Dodaj moko, mandljevo moko, pecilni prašek in sol. Dobro premešaj. S pomočjo čajne žličke zajemaj maso in jo polagaj v žlice – napolni jih le do približno 3/4 (kar je 1-2 čajni žlički).
4. Pritisni malino na sredino vsake žlice. Postavi v pečico in peci toliko časa, da se testo okoli maline napihne in izgleda pečeno, kar je približno 12-15 minut. Preden postrežeš, okrasi s sladkorjem v prahu.

Tortice na žlici lahko postrežeš tako, da jih razporediš po zunanjem delu krožnika, na sredino pa dodaš kepico sladoleda.