Recept: Mandljevi piškoti iz 2 sestavin (paleo, veganski, brez sladkorja)

Piškoti, ki se ti kar stopijo v ustih!

Mandljevi piškoti so eni najbolj zdravih piškotov, kar jih lahko ješ. In ne le, da so visokobeljakovinski in nizkohidratni, so tudi paleo, veganski, brez sladkorja in brez laktoze, poleg tega pa za pripravo potrebuješ le dve sestavini.

@thebigmansworld_official 2 ingredient valentine’s day cookies! #valentinesday #valentinesdayrecipe #valentinesdaydessert #healthydessert #foodtok ♬ Chill Vibes – Tollan Kim

Mandljevi piškoti iz 2 sestavin (paleo, veganski, brez sladkorja)

Sestavine:

  • 2 skodelici mandljeve moke
  • 1/2 skodelice javorjevega sirupa

Priprava:

1. Mandljevo moko in javorjev sirup daj v skledo in mešaj s spatulo ali roko, dokler ne nastane testo. Odvisno od tega, kako fino je mleta mandljeva moka, bo morda potrebno dodati še malo mandljeve moke ali še malo javorjevega sirupa, da se doseže pravo konsistenco. Izgledati mora enako kot katero koli drugo testo za piškote.
2. Pečico segrej na 120°C.
3. Testo zavij v peki papir ali prozorno folijo za živila in postavi v zamrzovalnik za približno 15 minut ali hladilnik za pol ure.
4. Testo razvaljaj med dvema kosoma peki papirja v velikosti pekača na približno 0,5 cm debeline. Odstrani zgornjo plast peki papirja.
5. Z modelčki za piškote izreži različne oblike iz testa. Med izrezovanjem pomoči model za piškote v vodo, preden izrežeš naslednjega, da se testo ne bi prijelo na model.
6. Ponavljaj razvaljanje in izrezovanje ter polaganje na pekač, dokler ne porabimo vsega testa.
7. Piškote pečemo 15-25 minut, odvisno od tega, kako debelo razvaljamo testo. Pozorni moramo biti nanje pri času 15-minut, saj se mandljeva moka zlahka zažge.
8. Vzamemo iz pečice, primemo peki papir na robovih, dvignemo in položimo vse piškote na rešetko za hlajenje, da se popolnoma ohladi. Nato jih shranimo v nepredušni posodi.
9. Piškote lahko pomočiš v stopljeno čokolado ali pa jih po želji okrasiš.