Recept: Najbolj enostaven ajdov kruh

Potrebuješ samo 5 sestavin!

Brez glutena, brez vzhajanja in iz le petih osnovnih sestavin. Ta recept za kruh resnično ne bi mogel biti bolj enostaven. Samo zmešaj vse sestavine, katerim lahko dodaš tudi kakšne nasekljane oreščke ali semena ali pa jih potreseš po vrhu.

Najbolj enostaven ajdov kruh

Sestavine:

  • 1/2 skodelice mandljevega mleka ali vode
  • 1/4 skodelice olivnega olja
  • 1 skodelica + 2 jedilni žlici ajdove moke
  • 1/2 čajne žličke sode bikarobne
  • 1/2 čajne žličke soli

Priprava:

1. Pečico predhodno segrej na 175°C in namasti pravokotni pekač z malo olivnega olja.
2. V večji posodi s kuhinjskim mešalnikom zmešaj mandljevo mleko in olivno olje.
3. Dodaj ajdovo moko, sodo bikarbono in sol. Dobro premešaj.
4. Pusti stati nekaj minut, da se masa nekoliko zgosti.
5. V pekaču oblikuj 5 cm široko štruco in jo na vrhu nekajkrat zareži z nožem.
6. Peci 25-30 minut.