Recept: Najbolj enostaven čokoladni fudge (samo 2 sestavini!)

Hitra in enostavna sladica, za katero ne potrebuješ pečice, poleg tega pa zahteva le dve sestavini. Čokoladni fudge bo s svojim bogatim čokoladnim okusom navdušil čisto vse, poleg tega pa ga lahko obogatiš še z različnimi dodatki, kot so mrvice, oreščki, čokoladni preliv ali sladkorne penice. Za najbolj enostaven čokoladni fudge je recept na svojem TikTok profilu @succulentbite objavil Nico in vse, kar potrebuješ so čokoladne kapljice in kondenzirano mleko.

Najbolj enostaven čokoladni fudge

@succulentbite QUICK CHOCOLATE FUDGE 😍 Con La Lechera you’ve got this! #dessert #chocolate #netslelalechera #ad ♬ original sound – Nico

Sestavine:

  • 1 skodelica sladkanega kondenziranega mleka
  • 2 skodelici čokoladnih kapljic

Priprava:

1. V stekleno ali keramično posodo stresi čokoladne kapljice in jih prelij s kondenziranim mlekom.
2. Postavi v mikrovalovno pečico in segrevaj po 20-30 sekund naenkrat. Vmes vsakič malo premešaj in postopek ponavljaj, dokler niso vse čokoladne kapljice stopljene. (Karkoli imaš namen vmešati v fudge, vmešaj na tem mestu – le za penice nekoliko počakaj, da se masa ohladi, saj se bodo drugače stopile.)
3. Kvadratni pekač oboži s peki papirjem in nanj preloži maso ter jo lepo razporedi po pekaču. Po vrhu lahko po želji potrosiš mrvice ali poliješ čokoladni preliv.
4. Postavi v hladilnik za nekaj ur, nato preloži na desko in razreži na poljubno velike kose.

Preberi si tudi:
Recept: Puhasti bananini vaflji z mandljevo moko - Modna.si

Recept: Puhasti bananini vaflji z mandljevo moko

Brezglutenski in polni hranilnih snovi, bodo puhasti bananini vaflji z mandljevo moko pravi hit na meniju. Odlični so tako za zajtrk, večerjo ali malico in več kot priročen…