Recept: Nizkohidratni in brezglutenski krekerji

Nizkohidratni in brezglutenski krekerji so odlični v kombinaciji z guacamole omako kot slan prigrizek ali pa kot sladica z marshmallow penicami ali sladoledom.

Nizkohidratni in brezglutenski krekerji

Sestavine:

  • 1 1/2 skodelice mandljeve moke
  • 1/2 skodelice kokosove moke
  • 2 jedilni žlici kokosovega sladkorja
  • 1/2 čajne žličke cimeta
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška
  • 3 jedilne žlice masla; stopljenega
  • 3-4 jedilne žlice vode; toliko, da se testo drži skupaj
Recept: Nizkohidratni in brezglutenski krekerji
(Food Faith Fitness)

Priprava:

1. V veliki posodi zmešaj mandljevo moko, kokosovo moko, kokosov sladkor, cimet in pecilni prašek.
2. Na sredini suhih sestavin naredi jamico in vanjo vlij maslo. Premešaj, da se sestavine združijo.
3. Testo zavij v prozorno folijo in postavi v hladilnik za eno uro.
4. Pečico predhodno segrej na 175°C.
5. Testo razvaljaj na ravni površini na peki papirju. Če je testo nekoliko lepljivo, položi na vrh testa še en list peki papirja in valjaj po njem. Razvaljaj ga čim bolj tanko, saj bodo zaradi tega krekreji bolj hrustljavi.
6. Z vilico ali zobotrabcem prešpikaj testo, da ustvariš izgled graham krekerjev.
7. Peci 20-25 minut, da se obarvajo zlato-rjavo.