Recept: Nizkokalorični veganski rjavčki brez peke
Hrepeniš po nečem čokoladnem? Nizkokalorični rjavčki so brez sladkorja, brez glutena in brez mlečnih izdelkov, poleg tega pa vsebujejo zgolj 59 kalorij na slasten kos. In kot da to še ni dovolj, z vsakim ugrizom boš v telo vnesla okoli 2 grama beljakovin in vlaknin.
Nizkokalorični veganski rjavčki brez peke
Sestavine:
- 2 skodelici ovsenih kosmičev
- 1 skodelica neslanih in nepraženih indijskih oreščkov
- 8 datljev, izkoščičenih
- 1/3 skodelice nesladkanega kakava v prahu
- 1/4 čajne žličke soli
- 1 zrela banana
- 1/4 skodelice jabolčne čežane
- 1/4 skodelice nasekljanih orehov
Priprava:
1. Stresi ovsene kosmiče, indijske oreščke, datlje, kakav v prahu in sol v multipraktik in blendaj toliko časa, da nastane gladka, mokasta konsistenca.
2. Masi dodaj banano in jabolčno čežano in miksaj toliko časa, da nastane gosto, rahlo lepljivo testo.
3. S kokosovim oljem (ali oljem v spreju) namasti pekač velikosti 18×28 centimetrov.
4. S pomočjo spatule razporedi mešanico po pekaču. Potresi nasekljane orehe in jih potisni v testo.
5. Pekač postavi v hladilnik za vsaj eno uro, da se testo strdi. Razreži na 32 kosov, ostanek peciva pa hrani v hladilniku.
Bonus: Postrezi s kepico vanilijevega sladoleda, ki doda piko na i.