Recept: Presna chai “skutina” torta
Pozdravi svoj nov najljubši desert – presno chai skutino torto! Ta okusna sladica bo zadovoljila še tako zahtevne okuse povabljencev na rojstnodnevni zabavi, praznovanjih ali kadarkoli želiš narediti vtis. Plus, zelo enostavno jo je narediti – samo zmešaj vse sestavine, postavi v zamrzovalnik in uživaj!
Presna chai skutina torta
Sestavine (za 8 kosov):
Podloga:
- 1/2 skodelice ovsenih kosmičev brez glutena (zmiksanih v moko)
- 1/4 skodelice orehov
- 1/4 skodelice tahinija (tako ga preprosto narediš sama)
- 2 jedilni žlici medu ali kokosovega nektarja
- 1 jedilna žlica kokosovega olja
- 1 čajna žlička cimeta
- 1/2 čajne žličke soli
Chai krema:
- 1 skodelica indijskih oreščkov (namočenih v vodi 5 ur)
- 1/4 skodelice makadamije (namočene v vodi 5 ur)
- 1/4 skodelice mandljeve moke
- 3/4 skodelice kokosovega mleka
- 1 jedilna žlica kakavovega masla
- 1 čajna žlička vanilije v prahu
- 1/4 skodelice kokosovega olja, stopljenega
- 1/4 skodelice kokosovega nektarja
- 1 čajna žlička mesquite (neobvezno, vendar priporočljivo)
- 1 čajna žlička cimeta
- 1/2 čajne žličke muškatnega oreščka
- 1/4 čajne žličke kardamoma
Priprava:
1. Manjši pravokoten pekač (velik približno 10 x 15 cm) obloži s peki papirjem.
2. V blenderju zmiksaj vse sestavine za podlogo, da nastane homogena, lepljiva zmes. Stresi jo v pekač in pritisni ob dno. Postavi v zamrzovalnik, medtem pa naredi kremo.
3. Vse sestavine za chai kremo stresi v blender in zmiksaj v gladko, kremasto konsistenco.
4. Prelij po podlogi in postavi v zamrzovalnik za vsaj 3 ure, najbolje pa kar čez noč.