fbpx

Recept: Presna chai “skutina” torta

Pozdravi svoj nov najljubši desert – presno chai skutino torto! Ta okusna sladica bo zadovoljila še tako zahtevne okuse povabljencev na rojstnodnevni zabavi, praznovanjih ali kadarkoli želiš narediti vtis. Plus, zelo enostavno jo je narediti – samo zmešaj vse sestavine, postavi v zamrzovalnik in uživaj!

Presna chai skutina torta

Sestavine (za 8 kosov):
Podloga:

  • 1/2 skodelice ovsenih kosmičev brez glutena (zmiksanih v moko)
  • 1/4 skodelice orehov
  • 1/4 skodelice tahinija (tako ga preprosto narediš sama)
  • 2 jedilni žlici medu ali kokosovega nektarja
  • 1 jedilna žlica kokosovega olja
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 1/2 čajne žličke soli

Chai krema:

  • 1 skodelica indijskih oreščkov (namočenih v vodi 5 ur)
  • 1/4 skodelice makadamije (namočene v vodi 5 ur)
  • 1/4 skodelice mandljeve moke
  • 3/4 skodelice kokosovega mleka
  • 1 jedilna žlica kakavovega masla
  • 1 čajna žlička vanilije v prahu
  • 1/4 skodelice kokosovega olja, stopljenega
  • 1/4 skodelice kokosovega nektarja
  • 1 čajna žlička mesquite (neobvezno, vendar priporočljivo)
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 1/2 čajne žličke muškatnega oreščka
  • 1/4 čajne žličke kardamoma

Priprava:

1. Manjši pravokoten pekač (velik približno 10 x 15 cm) obloži s peki papirjem.
2. V blenderju zmiksaj vse sestavine za podlogo, da nastane homogena, lepljiva zmes. Stresi jo v pekač in pritisni ob dno. Postavi v zamrzovalnik, medtem pa naredi kremo.
3. Vse sestavine za chai kremo stresi v blender in zmiksaj v gladko, kremasto konsistenco.
4. Prelij po podlogi in postavi v zamrzovalnik za vsaj 3 ure, najbolje pa kar čez noč.
raw-chai-cheesecake-beginningboutique