Recept: Zdrav ketchup v dveh minutah

Ketchup in pomfri – le redko kdo se je lahko v otroških letih uprl tej slastni kombinaciji. In mnogi jo obožujejo še danes, vendar jo zaradi zavedanja, kako nezdrava je ta omaka, bolj redko uživajo. Kupljen kečap je poln sladkorja in praznih kalorij, zaradi česar je vsekakor živilo, ki bi se ga morali izogibati in raje narediti domači kečap, ki je zdrav, brez konzervansov, po vrhu vsega pa tudi zelo enostaven za pripravo – potrebovala boš le 2 minuti! Vendar pa te moramo opozoriti, da njegov okus ni točno takšen kot pri kupljenem kečapu – domači ima veliko bolj intenziven okus po paradižnikih.

Zdrav ketchup

Sestavine:

  • 1 skodelica paradižnikovega pireja (iz konzerve)
  • 4 jedilne žlice javorjevega sirupa
  • 2 jedilni žlici jabolčnega kis
  • 1 čajna žlička čebule v prahu
  • 1 čajna žlička origana
  • sol (po okusu)

Priprava:

1. V posodi zmešaj vse sestavine.
2. Poskusi ketchup in ga prilagodi svojemu okusu.
3. Postrezi z domačim pečenim krompirčkom (ali katerokoli drugo zelenjavo).
4. Shranjuj ga v hladilniku (če se zgosti, dodaj malo vode) v neprodušno zaprti posodi do enega tedna.

Recept: Zdrav ketchup v dveh minutah
(We Are Eaton)