Res veste, kako se pravilno zamrzne avokado?

Avokado je izjemno vsestransko živilo, ki ga lahko uživaš tako v slanih jedeh kot tudi v sladkih. Iz njega lahko narediš kremno omako za testenine, guacamole omako, čokoladno kremo ali pa nemlečni puding.

Ampak, če si si naredila ogromno zalogo avokada (morda je bil ravno na znižanju), zdaj pa te je strah, da bi segnil, potem bi vsekakor morala razmisliti o tem, da ga daš (vsaj nekaj) zamrzniti. Ja, avokado lahko brez težav zamrzniš, pomembno je le, da ga prej razpoloviš in iz zelenega mesa narediš pire. Najlažje bo, če boš avokadov pire zamrznila v modelu za ledene kocke.

Avokado med zamrzovanjem nekoliko spremeni strukturo, tako da zamrzovanje na rezine narezanega avokada nikakor ne pride v poštev. V kolikor želiš avokado dodati v solato ali na toast, naj bo le-ta vedno svež. Iz zamrznjenega avokadovega pireja pa lahko narediš guacamole omako, ga dodaš v sladoled ali pa smoothie.