Samsung Galaxy S23 pametni telefoni za ultimativno izkušnjo sedanjosti in prihodnosti

Najnaprednejši fotoaparat pri Galaxy S23 Ultra, vrhunska igralna zmogljivost in ekološko naravnana zasnova so združeni v najbolj inovativni Samsung Galaxy S seriji doslej.

Družba Samsung Electronics je predstavila Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ in Galaxy S23, ki zaznamujejo novo dobo izjemne izkušnje vrhunskega telefona Samsung Galaxy. Epska kamera telefona Samsung Galaxy daje uporabnikom več svobode pri raziskovanju njihove ustvarjalnosti, na primer pri snemanju resnično kinematografskih videoposnetkov posnetih s funkcijo Nightography preoblikovanih z umetno inteligenco. Mobilna platforma Snapdragon ® 8 Gen 2 za Galaxy prinaša vrhunsko izkušnjo, vključno s prelomno umetno inteligenco, mobilno igralno izkušnjo, pripravljeno na prihodnost, in zmogljivo vzdržljivo igranje iger z najhitrejšo mobilno grafiko na svetu.[1] V Galaxy S23 Ultra vgrajeno pisalo S Pen[2], ki ga poznajo in obožujejo številni dolgoletni uporabniki telefonov Samsung Galaxy, ponuja več možnosti za produktivnost, beleženje zapiskov, hobije in drugo. Vse inovacije serije Galaxy S23, ki postavljajo nove standarde, zapakirane v osupljiv dizajn telefona, ki z več recikliranimi materiali kot katerikoli drug pametni telefon Samsung Galaxy izpolnjuje in nadgrajuje trajnostno zavezo podjetja. [3]

“Vrednost najbolj vplivne tehnologije se ne meri le po tem, kaj ljudem omogoča danes, temveč tudi po tem, kako prispeva k boljši prihodnosti.,” je povedal TM Roh, predsednik in vodja oddelka Mobile eXperience Business pri družbi Samsung Electronics. “ Celotna Galaxy S23 serija prinaša nove standarde za zaupanja vredne vrhunske izkušnje s pametnimi telefoni. Naša misija je na novo opredeliti vrhunsko zmogljivost z združevanjem močnih in trajnih inovacij, ki hkrati zmanjšujejo vpliv na okolje. ”

Samsung Galaxy kamera s še več megapiksli in obsežnimi ustvarjalnimi nastavitvami

Kamera telefona Galaxy S23 Ultra tako podnevi kot ponoči olajša zajemanje fenomenalne vsebine vsem, ki radi fotografirajo. Ponuja najnaprednejši sistem kamer Samsung Galaxy, ki je prilagojen za skoraj vse svetlobne razmere in zasnovan za prikaz neverjetnih podrobnosti. Izboljšane možnosti funkcije Nightography spremenijo način, kako Galaxy S serija optimizira fotografije in videoposnetke v najrazličnejših svetlobnih pogojih. Snemanje priljubljene pesmi na koncertu, selfi v akvariju ali skupinski posnetek prijateljev na večerji – uporabniki posnamejo ostrejše slike in videoposnetke.[4] Vizualni šum, ki običajno uniči slike pri šibki svetlobi, je odpravljen z novim algoritmom za obdelavo slikovnega signala (ISP) z umetno inteligenco, ki izboljša podrobnosti predmetov in barvne tone.

Galaxy S23 Ultra se kot prvi telefon Samsung Galaxy ponaša z novim senzorjem 200 MP Adaptive Pixel, ki z neverjetno natančnostjo zajame vse epske trenutke. Za hkratno obdelavo več ravni visoke ločljivosti uporablja tehnologijo združevanja slikovnih pik.[5] Ker so kamere za selfije za današnjo komunikacijo pomembnejše kot kdajkoli prej, Galaxy S23 serija uvaja hitro samodejno ostrenje in našo prvo kamero za selfije Super HDR, ki s 30 slik na sekundo poskoči na 60 slik na sekundo, za občutno boljše slike in videoposnetke na sprednji strani telefona.

Uporabnikom, ki želijo popoln ustvarjalni nadzor in prilagajanje, Galaxy S23 serija ponuja nabor orodij, ki popestrijo vsako fotografsko izkušnjo. Aplikacija Expert RAW[6], 5 na voljo izključno pri telefonih Samsung Galaxy, omogoča fotografiranje in urejanje slik v RAW in JPEG v slogu DSLR fotoaparatov. Uporabniki lahko v aplikaciji eksperimentirajo s fotografskimi umetninami z večkratno osvetlitvijo ali zajamejo jasen pogled na mlečno cesto z nastavitvami za astrofotografijo. Po prenosu v Galaxy S23 so funkcije Expert RAW zdaj na voljo v aplikaciji za kamero Samsung Camera app. Nove možnosti povečave v aplikaciji Camera Controller[8] Galaxy Watch5 serije pa uporabnikom omogočajo, da kar z zapestja posnamejo popolno uokvirjen posnetek.

Dodatne izboljšave kamere vključujejo:

  • Pri šibki svetlobi ali v razmerah, ki bi običajno povzročile zameglitev, so videoposnetki z Galaxy S23 Ultra stabilni zaradi podvojenih kotov optičnega stabilizatorja slike (OIS) v vseh smereh.
  • Snemanje videoposnetkov deluje še bolj filmsko z izboljšanim videom 8K[10] pri 30 sličicah na sekundo s širšim kotom.
  • Napredna umetna inteligenca, ki temelji na predmetih, analizira vsako podrobnost v kadru, tudi najmanjše podrobnosti obraza, kot so lasje in oči, da bi natančno odražala dinamične značilnosti osebe.
  • Za še boljšo video izkušnjo nova funkcija 360 Audio Recording[11] pri slušalkah Galaxy Buds2 Pro ustvarja večdimenzionalni zvok.

Pri telefonih Galaxy S23+ in Galaxy S23 je nadgrajena tudi ikonična kamera Samsung Galaxy. Obrobno ohišje je bilo odstranjeno, kar pomeni novo obdobje oblikovanja Galaxy, zaradi katerega celotna serija izstopa.

Galaxy S23 Ultra - Modna.si
Galaxy S23 Ultra

Vrhunska zmogljivost utira pot v prihodnost mobilnega igranja

Želja ustvarjalcev in igralcev iger po premikanju meja in nenehnem ustvarjanju novih predstav o tem, kaj je mogoče, zahteva tehnologijo, ki presega pričakovanja. Samsung in Qualcomm sta skupaj optimizirala Samsung Galaxy izkušnjo s povsem novo mobilno platformo Snapdragon ® 8 Gen 2 za Galaxy, ki omogoča najboljšo učinkovitost in zmogljivost v telefonih Samsung Galaxy doslej in najhitrejši Snapdragon, ki je trenutno na voljo [12]. Medtem pa na Galaxy S23 Ultra baterija s 5000 mAh[13] napaja večjo kamero kot Galaxy S22 Ultra brez povečanja velikosti naprave.

Na novo zasnovana mikroarhitektura procesorja povečuje zmogljivosti obdelave Galaxy S23 serije za približno 30 odstotkov v primerjavi s Galaxy S22 serijo.[18] Za zajemanje osupljivih fotografij pri šibki svetlobi so potrebni milijoni izračunov na sekundo, zato je bila zelo učinkovita arhitektura NPU v Samsung Galaxy optimizirana za 49 odstotkov da bi uravnotežila zmogljivost in moč, hkrati pa z algoritmom umetne inteligence uporabnikom pomaga posneti epske fotografije in videoposnetke.[18] Ena najpomembnejših izboljšav v Galaxy S23 seriji je optimiziran grafični procesor, ki je v primerjavi s Galaxy 22 serijo približno 41 odstotkov hitrejši in zasnovan posebej za zahtevne uporabnike. [18]

V pričakovanju prihodnosti popolnega digitalnega realizma je Galaxy S23 Ultra pripravljen na podporo sledenju žarkov v realnem času, ki se uveljavlja v mobilnih igrah. Uporabniki bodo lahko videli opazno bolj realistične upodobitve prizorov zaradi tehnologije, ki simulira in sledi vsakemu svetlobnemu žarku. Poleg tega Samsung hladilna komora za hlajenje hlapov, ki je zdaj večja [19] in je na vseh modelih Galaxy S23 serije, zagotavlja, da bo vaš igralni maraton trajal in trajal.

Vsa ta moč je osnova za obsežen 17-centimetrski (6,8-palčni)[20] zaslon Galaxy S23 Ultra z robovi in zmanjšano ukrivljenostjo, ki ustvarja večjo in bolj ravno površino[21] za najboljšo vizualno izkušnjo na pametnem telefonu Samsung Galaxy. Edinstvena funkcija Samsung Galaxy Enhanced comfort uporabnikom omogoča prilagajanje barvnih tonov in ravni kontrasta, kar zmanjšuje obremenitev oči zaradi nočnega brskanja po zaslonu. Funkcija Vision booster se zdaj prilagaja pri treh stopnjah osvetlitve namesto dveh, da se bori proti svetlosti in bleščanju pri dnevni svetlobi.

Zasnovan z mislijo na naš planet

Galaxy S23 serija dviguje raven vrhunske tehnologije, ki lahko obogati življenje ljudi in prispeva k bolj zdravemu planetu. Od Galaxy S22 serije Samsung Galaxy povečuje uporabo recikliranih materialov s šestih notranjih komponent v Galaxy S22 Ultra na 12 notranjih in zunanjih komponent v Galaxy S23 Ultra. Galaxy S23 serija ima tudi več različnih recikliranih materialov kot katerikoli drug pametni telefon Galaxy, vključno z recikliranim aluminijem in steklom, pridobljenim med proizvodnjo, ter reciklirano plastiko, pridobljeno po uporabi, iz zavrženih ribiških mrež, plastične embalaže in sodov za vodo.

Nova S serija je prva, ki je predstavljena s steklom Corning® Gorilla® Glass Victus® 2, ki povečuje vzdržljivost za dolgotrajno uporabo in je zasnovana s povprečno 22 odstotki reciklirane vsebine[25] . Poleg tega je vsak pametni telefon Galaxy S23 na voljo v prenovljeni embalažni škatli, izdelani iz 100-odstotno recikliranega papirja.

Z Galaxy S23 serijo si Samsung Galaxy še bolj prizadeva zmanjšati svoj vpliv na okolje, ne da bi pri tem ogrozil kakovost in estetiko. Galaxy S23 serija ima certifikat UL ECOLOGO®[26], kar pomeni, da so izdelki certificirani za zmanjšan vpliv na okolje.

Uporabniki, ki želijo podaljšati življenjsko dobo svoje naprave, lahko vrhunsko izkušnjo Galaxy S23 serije ohranijo skozi leta s štirimi generacijami nadgradenj operacijskega sistema in petimi leti varnostnih posodobitev[27].

Galaxy S23 Ultra - Modna.si
Galaxy S23 Ultra

Uporabniku prijazna varnost in zasebnost omogočata pregledno izkušnjo brez kompromisov

Varne in zasebne izkušnje so temelj Galaxy S23 serije. Vsak pametni telefon je opremljen s celovito zaščito Samsung Knox, ki je prejela več vladnih in industrijskih certifikatov kot katera koli druga mobilna naprava, platforma ali rešitev na trgu. Nadzorna plošča za varnost in zasebnost na telefonih Samsung Galaxy uporabnikom omogoča popoln pregled nad tem, kdo ima dostop do njihovih podatkov in kako se uporabljajo. Z enim samim pogledom lahko preverite, ali so osebni podatki ogroženi in prejmete preproste pozive za spremembo nastavitev za varnejšo izkušnjo. Uporabniki se lahko tudi odločijo, katere aplikacije in programi imajo dostop do njihovih podatkov in kako jih lahko uporabljajo.

Knox Vault, ki je bil prvič predstavljen v Galaxy S21 seriji, varuje ključne informacije v Galaxy S23 seriji tako, da jih izolira od preostalih delov naprave, vključno z operacijskim sistemom, in jih tako dodatno zaščiti pred ranljivostjo.

Galaxy S23 Plus - Modna.si
Galaxy S23 Plus

Več svobode in prilagodljivosti za povezan življenjski slog

Jedro vrhunske izkušnje Samsung Galaxy S serije je brezkompromisna inovacija Samsung Galaxy Ultra. Vendar se moč in ustvarjalne zmožnosti Samsung Galaxy Ultra ne ustavijo pri pametnih telefonih. Z novim Galaxy Tab S8 Ultra lahko uporabniki zdaj prav tako uživajo v vrhunskem ekosistemu Samsung Galaxy.

Pri prav vseh modelih Galaxy S serije so povezane izkušnje deležne dodatnih prednosti. Samsung Multi Control[29] je zdaj razširjen na Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ in Galaxy S23 za največjo prilagodljivost med napravami. Poleg tega je zaradi izboljšane uporabnosti besedila enostavno kopirati in prilepiti tekste, kot so URL-ji in podobni, iz ene naprave v drugo in nadaljevati dejavnost v drugi napravi. V telefonu Galaxy S23 Ultra omogoča storitev Google Meet v povezavi z aplikacijo Samsung Notes in vgrajenim pisalom S Pen še bolj sodelovalne video klice. Z deljenjem v živo Google Meet lahko udeleženci hkrati soustvarjajo[30] dokument iz vsake od svojih naprav s sistemom Android, namesto da bi si ogledovali skupni zaslon[31].

Razpoložljivost

Galaxy S23 serija je na voljo v štirih naravnih mat odtenkih: fantomsko črna, kremna, zelena in sivka[32].

Novi telefoni Galaxy S23 serije bodo pri operaterjih in trgovcih ter na spletni strani Samsung.com na voljo od 17. februarja 2023 in sicer po naslednjih priporočenih maloprodajnih cenah – Galaxy S23 Ultra od 1.399 EUR, Galaxy S23+ od 1.199 EUR in Galaxy S23 od 949 EUR.

Prednaročilo Galaxy S23 Series - Modna.si
Prednaročilo Galaxy S23 Series

Pametni telefoni iz Galaxy S23 serije bodo na voljo tudi v posebni ponudbi za prednaročilo[33], kjer ob nakupu ene od naprav prejmete model z dvojnim spominom za ceno osnovne različice, s prodajo starega telefona pa lahko dobite še 100 eur dodatnega bonusa.

Obdobje prednaročil traja od 1. do 16. februarja 2023 oziroma do razprodaje zalog, več informacij pa najdete na tej povezavi.

[1] Mobilna platforma Snapdragon® 8 Gen 2 za Galaxy je optimizirana za družbo Samsung in ekskluzivna ob predstavitvi Galaxy S23 serije. Najhitrejši Snapdragon na svetu od 1. februarja 2023.
[2] Podpora za pisalo S pen je na voljo le pri telefonu Galaxy S23 Ultra in ne drugih telefonih serije. Ni na voljo za Galaxy S23+ ali Galaxy S23.
[3] Galaxy S23 Ultra uporablja reciklirane materiale v 12 notranjih in zunanjih komponentah (Galaxy S23+ in S23: 11 notranjih in zunanjih komponent) v primerjavi s šestimi notranjimi komponentami v Galaxy S22 Ultra.
[4] Primerjava z Galaxy S22 Ultra.
[5] Samsung posodobljena tehnologija združevanja slikovnih pik za Galaxy S23 Ultra omogoča izhodne možnosti 200 MP, 50 MP in 12 MP.
[6] Program Expert RAW je treba pred uporabo posebej brezplačno prenesti iz trgovine Galaxy Store. Aplikacija Expert RAW je na voljo v serijah Galaxy S23 (S23 Ultra, S23+, S23), Z Fold4, Galaxy S22 (S22 Ultra/S22+/S22), Z Fold 3, S21 Ultra, S20 Ultra, Z Fold 2 in Note 20 Ultra.
[8] Aplikacija Camera Controller je vnaprej naložena pri uri Galaxy Watch5.
[10] Videoposnetke 8K lahko ponovno predvajate samo na napravah, ki podpirajo ločljivost 8K.
[11] Funkcija bo na voljo pri slušalkah Galaxy Buds2 Pro v povezavi s pametnim telefonom Samsung Galaxy z uporabniškim vmesnikom One UI 5.0 ali novejšim in funkcijo LE Audio – vključno s serijo Galaxy S23. Namestitev najnovejših različic programske opreme pametnega telefona Samsung Galaxy in naprav Galaxy Buds je potrebna. Če želite aktivirati funkcijo, pojdite v aplikacijo Samsung Camera > tapnite Nastavitve kamere, potem ko izberete način videa > tapnite Napredne možnosti videa in vklopite možnost 360-stopinjsko snemanje zvoka.
[12] Trditev o najhitrejšem Snapdragonu na svetu velja od 1. februarja 2023.
[13] Tipična vrednost, preizkušena v laboratorijskih pogojih tretje osebe. Tipična vrednost je ocenjena povprečna vrednost ob upoštevanju odstopanja zmogljivosti baterije med vzorci baterij, testiranimi po standardu IEC 61960. Nazivna zmogljivost je 4855 mAh za Galaxy S23 Ultra. Dejanska življenjska doba baterije se lahko razlikuje glede na omrežno okolje, vzorce uporabe in druge dejavnike.
[12] Izboljšanje zmogljivosti AP v primerjavi s prejšnjo generacijo čipov. Dejanska zmogljivost je odvisna od uporabniškega okolja, pogojev ter predhodno nameščene programske opreme in aplikacij.
[19] V primerjavi z Galaxy S22 Ultra.
[20] Meritve zaslona so po diagonali. Dejanska vidna površina je manjša zaradi zaobljenih vogalov in luknje za kamero.
[21] V primerjavi z Galaxy S22 Ultra.
[25] Corning® Gorilla® Glass Victus® 2 je vgrajen v sprednji zaslon in zadnji pokrov serije Galaxy 23.
[26] Izdelki in storitve s certifikatom UL ECOLOGO® so preverjeni glede zmanjšanega vpliva na okolje na podlagi meril okoljske učinkovitosti v celotnem življenjskem ciklu, vključno z zmanjšanjem porabe energije, materiali, zdravjem, okoljem, proizvodnjo in delovanjem. Galaxy S23 serija je izpolnila zahteve UL 110, ki je okoljski standard UL za trajnost mobilnih telefonov.
[27] Razpoložljivost in časovna razporeditev nadgradenj operacijskega sistema Android in varnostnih posodobitev se lahko razlikujeta glede na model naprave in trg. Naprave, ki so upravičene do štirih generacije nadgradenj operacijskega sistema Android in pet let varnostnih posodobitev trenutno vključujejo naprave Galaxy S23 serije (S23 Ultra/S23+/S23), Galaxy S22 serije (S22/S22+/S22 Ultra), S21 serije (S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE), Z Fold4, Z Flip4, Z Fold3, Z Flip3 in Tab S8 serije (Tab S8/Tab S8+/Tab S8/Tab S8+/Tab S8 Ultra).
[29] Samsung Multi Control deluje na tabličnih računalnikih Galaxy z uporabniškim vmesnikom One UI 4.1 ali novejšim, telefonih Galaxy z uporabniškim vmesnikom One UI 5.1 ali novejšim. Nekateri modeli imajo lahko omejeno podporo funkcij, telefon in računalnik pa morata biti prijavljena v isti račun Samsung.
[30]  Sooblikovanje je trenutno na voljo v telefonu Galaxy S23 Ultra.
[31] Uporabniki se morajo na svoji napravi prijavi v Samsung in Google račun.
[32] Razpoložljivost se lahko razlikuje glede na trg.
[33] Seznam naprav, ki so predmet promocije: Galaxy S23 8/256 GB po ceni 8/128 GB; Galaxy S23+ 8/512 GB po ceni 8/256 GB; Galaxy S23 Ultra 12/512 GB po ceni 8/256 GB. Izključen je model s kapaciteto 1 TB. Veljavno ceno in najnižjo ceno pred nakupom preverite na izbranem prodajnem mestu.