Se počutiš napihnjeno? V trenutku jo preženi s TEM živilom!

Konstantna napihnjenost ni niti najmanj prijetna. Zaradi nje se počutiš desetkrat težjo kot si v resnici, poleg tega pa te naredi tudi leno in utrujeno. Da te napihnjenost ne bi ovirala pri opravljanju vsakdanjih opravil, jo preprosto preženi s hrano.

Verjetno si zdaj tudi ti kar malo debelo pogledala in se vprašala: “Kako mi lahko še več zaužite hrane pomaga pri lahkotnem občutku in manjši napihnjenosti?” Dejansko obstaja ogromno živil in pijač, ki v trenutku pomagajo tvojemu prebavnemu traktu pri odpravljanju neprijetnega napenjanja. Moraš pa biti kljub vsemu previdna pri izbiri, saj te nekatera živila lahko celo še bolj napihnejo. In namesto, da se igraš igro ugibanj, ti v nadaljevanju razkrivamo sadje, ki poskrbi, da problemov z napihnjenostjo ni.

Banane so na samem vrhu seznama najbolj učinkovitih živil, ki odpravljajo napihnjenost. Polne so kalija, ki zmanjšuje zadrževanje vode v telesu tako, da ureja ravni natrija. Poleg tega pa so banane tudi bogate z vlakninami, ki so znane po tem, da pomagajo preprečiti in odpraviti zaprtost, ki pa je še en krivec za napihnjenost.

Torej, naslednjič, ko se počutiš neprijetno in napihnjeno, pojej eno banano. Tvoj prebavni trakt ti bo neizmerno hvaležen!

Ali veš, zakaj bi morala dnevno uživati banane in kako narediš bananin sushi s konopljinimi semeni?