Se ti je skrčil najljubši pulover? Tako ga vrneš v prvotno velikost

Trenutek iskrenosti: obožujemo vreme primerno za puloverje. Oblačilo, ki bi hkrati udobno, stajliš in toplo. Zato pa je tako nadležno, ko se ti najljubši volnen pulover skrči na otroško velikost, ker ga je “nekdo” (beri: ti) ponesreči dal v sušilni stroj. Ups! Ampak nikar ga ne vrzi v smeti, saj ga lahko v petih enostavnih korakih raztegneš in vrneš v prvotno velikost.

1. korak: Napolni umivalnik z mlačno vodo in dodaj približno 1 jedilno žlico balzama za lase ali otroškega šampona (dodaj več, če je pulover res zelo skrčen).

2. korak: V vodo namoči skrčen pulover in ga pusti namakati 30 minut.

3. korak: Odtoči vodo in začni z nežnim ožemanjem puloverja (nikar ga ne zvijaj ali spiraj pod vodo). Nasvet: Pulover boš najlažje ožela tako, da ga nežno pritiskaš ob umivalnik.

4. korak: Na ravno površino (tla ali pult) razgrni bombažno brisačo in nanjo položi pulover. Brisačo zarolaj s puloverjem v njej – s tem boš iz puloverja odstranila še nekoliko odvečne vode.

5. korak: Ko je pulover vlažen, ga nežno (!) razteguj v prvotno velikost. Nato ga pusti, da se na zraku posuši. To je to!
Nasvet: Če se ti je pulover res zelo skrčil, ga med sušenjem rahlo raztegni vsakih 30 minut.

Zakaj deluje: Balzam za lase omehča in sprosti vlakna oblačil, zaradi česar so bolj dovzetna za preoblikovanje. (V bodoče pa volnena oblačila raje operi v hladnejši vodi.)

Preberi si tudi:
Kako nositi vsak model puloverja, ki ga imaš v omari

Kako nositi vsak model puloverja, ki ga imaš v omari

Če si kaj podobna nam, potem puloverje zelo verjetno kombiniraš na en in isti način, ki sčasoma postane dolgočasen. Da bi nekoliko popestrila oblačenje v zimskih razmerah, ti…