Si vedela, da Bradu Pittu sploh ni ime Brad Pitt?

Zakaj se zvezdnik ne predstavlja s svojim pravim imenom?

Ikonični igralec je v Hollywoodu aktiven že desetletja. Njegov preboj se je dejansko zgodil leta 1991, ko je debitiral v filmu “Thelma & Louise”. Od takrat mu je na bančni račun prikapljalo ogromno denarja, zaigral je v številnih uspešnih filmih, med drugim “Troy”, “Mr. & Mrs. Smith”, “Inglourious Basterds” in “Ad Astra”. Brad Pitt je bil kar sedemkrat nominiran za Oskarja in dvakrat nagrado tudi dobil, prav tako pa je bil tudi dvakrat s strani revije People razglašen za najbolj seksi moškega leta (leta 1995 in leta 2000).

Kljub zelo javnemu življenju, pa superzvezdnik skriva zelo osebno stvar in to je svoje pravo ime.

Si vedela, da Bradu Pittu sploh ni ime Brad Pitt?
Brad Pitt (Profimedia)

Kako je Bradu Pittu v resnici ime?

Čeprav se zvezdnik že od vsega začetka svoje kariere predstavlja z imenom Brad Pitt, pa to ni njegovo rojstno ime. Polno ime igralca je William Bradley Pitt, po njegovem očetu Williamu Alvinu Pittu. Torej je ime Brad le skrajšana različica njegovega srednjega imena.

Potem ko je zapustil Missouri, kjer je z družino odraščal, da bi nadaljeval igralsko kariero, se je Pitt odločil opustiti svoje rojstno ime in skrajšati srednje ime, najverjetneje zato, da bi mu dal očarljiv pridih ter bil bolj lahkotno izgovorljiv.