Tradicionalni 16. dm tek v Tivoliju bo 11. junija 2022!

Odlična novica za vse ljubiteljice in ljubitelje teka! Težko pričakovani dm tek, letos že 16. po vrsti, bo potekal v soboto 11. junija 2022 v ljubljanskem parku Tivoli. Tokrat še večji in še boljši, z veliko novostmi in presenečenji ter predvsem nepozabnim druženjem, ki ga nikakor ne gre zamuditi.

Tradicionalni dm tek je že davno prerasel okvire športne prireditve in postal sinonim povezanosti, prijateljstva, dobre zabave ter druženja, letošnji pa obljublja kar nekaj novosti in presenečenj. Na največjem tekaškem dogodku bodo poleg kategorije teka za ženske zopet tekli naši najmlajši tekači in sicer v kategoriji Oskarjev tek. To pa še ni vse – z nami letos tečejo tudi moški!

Tradicionalni 16. dm tek v Tivoliju bo 11. junija 2022!
Utrinek z lanskoletnega 15. dm teka za ženske (Foto: Anže Malovrh)

Poleg tradicionalnega dm teka za ženske v kategorijah 5 km in 10 km, ki sta namenjeni zgolj ženskam, pa se bo možno prijaviti tudi na posebno kategorijo dm trail tek. V tej kategoriji se bodo lahko preizkusili predvsem moški, seveda pa ste k prijavam vabljene tudi pripadnice nežnejšega spola. dm trail tek je kategorija razgibanega teka po brezpotju, na katerem so vzdržljivost, nepredvidljivost in povišan adrenalin glavne značilnosti. Razgiban teren, vzponi in spusti – vse to so izzivi, ki jih boste deležni na približno 3,2 kilometrov dolgem terenu in kjer boste lahko še dodatno preizkusili svojo moč in zmogljivost.  Število mest v tej kategoriji je omejeno, zato povabite svojega fanta, moža, brata, znanca ali prijatelja, naj se prijavi čimprej!

Prijave in nakup kart za 16. dm tek so se odprle z 29. marcem 2022, oboje pa lahko opravite na spletni strani www.tekzazenske.si ali v vseh dm prodajalnah po Sloveniji.

Pohitite s prijavo, saj je cena startnine v predprodaji od 29. marca do vključno 3. maja 2022 najnižja – 24,00 EUR! Cena v redni prodaji od 4. maja do vključno 23. maja 2022 bo 35,00 EUR, zadnja cena od 24. maja do 4. junija 2022 pa 39,00 EUR.

Se vidimo na največjem tekaškem dogodku, kjer ne bo manjkalo dobre zabave in druženja!