Si želiš raven trebuh? Potem se izogibaj tem živilom …

Za vedno preženi maščobo s trebuha!

Rdeče meso

Morda imaš dobre namere in poskušaš vnesti več beljakovin ter manj ogljikovih hidratov v svojo prehrano, ampak če boš v telo vnašal beljakovine iz napačnih virov, se ti bo to maščevalo in ne boš izgubljala ampak pridobivala maščobo okoli trebuha. Raje izbiraj med pustimi beljakovinami, kot so ribe, piščanec, puran, čim bolj pa se izogibaj mastnih kosov rdečega mesa.

Sladkor

Sladkor ima ogromno negativnih učinkov na telo, tako da res ne preseneča dejstvo, da je povezan tudi s prekomerno maščobo okoli trebuha. Izogibanje sladkorju je kar težavno (vsake toliko časa se pač moraš malo pocrkljati), ampak poskusi zelo omejiti količino zaužitega sladkorja na dan in bodi pozorna na sladkor v živilih, kjer jih ne bi pričakovala, kot so jogurti s sadjem, sokovi in kavni napitki.

Alkohol

Čeprav je rdeče vino (v zmernih količinah) koristno za zdravje, pa se na žalost kalorije iz alkohola v telesu shranjujejo kot maščoba okoli trebuha. Tako da upoštevaj eno in edino pravilo: zmernost.

Pakirana hrana

Verjetno že veš, da je pakirana, predelana hrana slaba zate, saj vsebuje visoke vsebnosti soli in sladkorja, vendar pa obstaja še en razlog, zakaj bi se je morala izogibati: pogosto vsebuje nezdrave, trans maščobe.
Trans maščobe sicer podaljšajo živilom rok uporabnosti, ampak povzročajo pa tudi vnetja v telesu in odvečno maščobo okoli trebuha.

Predelani ogljikovi hidrati

Ni se ti treba odrekati ogljikovim hidratom, če želiš živeti zdravo, vse kar moraš storiti je, da izbiraš prave ogljikove hidrate. Predelani (rafinirani) ogljikovi hidrati vsebujejo nizko vrednost vlaknin in hranil in dokazano vplivajo na povečanje maščobe na predelu trebuha, medtem ko polnozrnata ogljikohidratna živila vsebujejo veliko vlaknin in zmanjšajo obseg okoli trebuha.

Sir

Vsaka jed je boljša z dodatkom sira, kajne? Ampak, na žalost vsebuje nasičene maščobe, zato nikar ne pretiravaj z njim, saj se bodo posledice pokazale na predelu, kjer bi si najmanj želela: na trebuhu.
In ker si le redko katera predstavlja življenje brez sira se mu nikar ne odpovej, ampak ga uživaj v zmernih količinah. Željo po siru pa odpravi z uživanjem zdravih maščob, ki jih najdeš v lososu, avokadu, kokosovem olju, orehih,…

Mleko in mlečni izdelki

Ne glede na to ali si se ali se nisi rodila z intoleranco na laktozo, mnogo ljudi s staranjem opaža težave pri prebavi laktoze v mlečnih izdelkih, kar pa posledično vpliva na našo prebavo, razdraži naš želodec ter povzroči kronično napihnjenost in pline. Tudi polnomastni mlečni izdelki lahko vodijo do nabiranja maščobe okoli trebuha, sploh če pretiravamo z njimi.

Ali veš, zaradi katerega čaja se maščobe in kilogrami kar topijo in katere stvari fit ljudje z ravnimi trebuhi počnejo drugače?