Zaradi tega čaja se bodo maščobe in kilogrami kar topili!

Razstrupljevalni sokovi, pasovi za topljenje maščob okoli trebuha, najrazličnejše diete itd. Zdi se, da obstaja nešteto različnih načinov, kako do bolj vitke postave, vendar pa nobena pot ni ravno lahka. Kaj pa če ti povemo, da je lahko hujšanje tako preprosto kot pitje skodelice čaja? Ja, prav s prebrala! Ne bi moglo biti lažje.

Te zanima, kateri čaj igra ključno vlogo pri hitrem in enostavnem hujšanju? To je stari, dobri zeleni čaj, ki je odličen pospeševalec metabolizma.

Na hitro: zeleni čaj, zahvaljujoč katehinom (največji sovražnik maščob na trebuhu), prodre v maščobne celice in iz le-teh začne spodbujati izločanje maščob (še posebej v predelu trebuha). Zeleni čaj tudi pospeši delovanje jeter, ki pretvorijo maščobo v energijo. Za maksimalno izgubo teže je potrebno na dan popiti 4-5 skodelic zelenega čaja in se rekreirati (tudi, če je to samo sprehod) 25 minut na dan. Torej, začni srkati in se gibati!

Če pa nisi ravno ljubiteljica zelenega čaja pa je druga opcija tudi oolong čaj, ki v kitajščini pomeni “črni zmaj”. Tudi oolong je pospeševalec metabolizma, saj je nasičen s katehini. Študija, objavljena v kitajski reviji Chinese Journal of Integrative Medicine je razkrila, da so udeleženci, ki so redno pili oolong čaj izgubili skoraj pol kilograma na teden. Ni slabo za posedanje na kavču s skodelico čaja v roki!

Vendar pozor, prenajedanje in vsakodnevno uživanje hitre hrane, čipsov, sladic itd. ter upati, da bo zeleni čaj pokuril vse maščobe in kalorije, ki si jih zaužila, bi bilo seveda povsem utopično pričakovati.

Razkrivamo pa tudi, kaj vse se lahko zgodi, če boš vsak dan spila skodelico zelenega čaja!