Domov » Moda & stil » Skrivnosti žensk s popolno organiziranimi omarami

Skrivnosti žensk s popolno organiziranimi omarami

Moda & stil
Skrivnosti žensk s popolno organiziranimi omarami
📷 Profimedia

Tvoja garderobna omara vsebuje nekaj najbolj dragocenih kosov, ampak zakaj je v njej vedno tak kaos? Sledi pet skrivnosti žensk, ki spoštljivo ravnajo s svojimi omarami, kar si to tudi zaslužijo.

Podarijo naprej, ko kupijo novo
Ok, med razprodajami si si dala malo (preveč) duška. (Mi te ne obsojamo.) Ampak tiste čudovite nove bluze ne moreš dati k ostalim oblačilom, dokler se ne znebiš stare prosojne, ki je nikoli ne oblečeš. Enako velja za nove čevlje, pasove in velike klobuke. Dokler nisi pripravljena zamenjati starih stvari za nove, se bodo v tvoji omari oblačila samo kopičila in vse skupaj bo izgledalo natlačeno in neurejeno.

Bolj pogosto čistijo kot si misliš
Spomladansko čiščenje se lahko zgodi tut večkrat letno. Oblačila v omari preglej vsaj na začetku vsake sezone (ali še bolje, enkrat na mesec) in se znebi vsega, kar ti ni več všeč, kar nisi nikoli nosila in tudi ne misliš ali pa kar čaka na popravilo. Nikoli ne boš obžalovala na novo pridobljenega prostora. Verjemi nam.

Organizirajo tako, kot se jim zdi najbolj smiselno
Ne, ni ti treba posebej združevati vseh zimskih in poletnih oblačil. In nikakor ti ni treba sortirati glede na barvo ali stil. Preprosto organiziraj na kakršenkoli način tebi ustreza, s tem pa bo tudi vzdrževanje reda v omari precej lažje. Če ti najbolj ustreza, da imaš skupaj vse majice s kratkimi rokavi in vse majice z dolgimi rokavi ali pa že pripravljene stajlinge, potem je to edini pravilen način organizacije zate.

Izkoristijo vsak centimeter prostora
Kljuke uporabijo za torbice, police za čevlje, težko dosegljive prostore za prtljago in nikar ne pozabi kupiti nekaj večslojnih obešalnikov. Pravzaprav bo verjetno najbolje, če boš vzela vse stvari iz omare in začela povsem na novo s prazno omaro ter iz nje ustvarila največ prostora za shranjevanje, tako da bo najbolj ustrezala tvojemu načinu življenja.

Vedno pospravijo stvari na svoje mesto
Končno si se odločila, da počistiš in organiziraš svojo omaro, ampak ne najdeš ničesar, kar bi lahko oblekla danes zvečer! Na stotine oblek si vzela z obešalnikov, čevlji pa so po celi sobi. Brez panike! Pomembno je samo to, da v bodoče vedno pospraviš stvari nazaj, od koder si jih vzela.