Slaščica iz 3 sestavin, ki jo lahko uživaš vsak dan in ti pomaga hujšati

V prizadevanju za bolj zdrav življenjski slog in tudi kakšen kilogram manj, večina med nami najprej pomisli, da se bo potrebno odreči slaščicam. Ja, potrebno se je odreči slaščicam, ki nimajo nobene hranilne vrednosti in s tem koristi za tvoje telo, povsem dovoljeno pa je uživati zdrave slaščice, ki ti celo pomagajo hujšati.

Povečanje vnosa beljakovin je ključnega pomena pri hujšanju in to lahko zelo enostvno narediš z uživanjem arašidovega masla, ki je zelo okusno, polno beljakovin in resnično vsestransko.

Za zelo enostavne beljakovinske kroglice potrebuješ samo tri sestavine, ki jih imaš zagotovo že doma: arašidovo maslo, ovseni kosmiči in med.

Beljakovinske kroglice iz treh sestavin za hujšanje

Sestavine:

  • 1 skodelica ovsenih kosmičev
  • 1/2 skodelice naravnega arašidovega masla
  • 1/4 skodelice medu

Priprava:

1. V posodi zmešaj vse sestavine. V kolikor ti tekstura ovsenih kosmičev ni všeč, jih lahko tudi najprej zmiksaš v moko in nato združiš z arašidovim maslom in medom.
2. Dobro premešaj sestavine in zvaljaj v kroglice ter postavi v hladilnik.

Beljakovinske kroglice iz treh sestavin za hujšanje - Modna.si
Beljakovinske kroglice iz treh sestavin za hujšanje (Foto: Envato Elements)

Kako ti arašidovo-ovsene kroglice pomagajo pri hujšanju
Arašidovo maslo je dober vir beljakovin, ki so bistvenega pomena za izgradnjo mišic in ohranjanje sitosti dlje časa, s čimer se posledično zmanjša skupni vnos kalorij.
Ovseni kosmiči vsebujejo veliko vlaknin, spodbujajo občutek sitosti in pomagajo pri prebavi, kar je ključno za uravnavanje telesne teže.
Med je naravno sladek, zaradi česar ne čutiš potrebe po sladkorju, pomaga pa tudi pri nadzorovanju nihanja krvnega sladkorja.

Preberi si tudi:
Kako ti lahko nizke temperature pomagajo pri hujšanju - Modna.si

Kako ti lahko nizke temperature pomagajo pri hujšanju

Vidiš, nizke temperature sploh niso tako slabe! Ko se temperature spustijo okoli ničle (ali celo pod njo), bi se najraje zavili v toplo odejo in nikoli zapustili hiše.…