Slastni recept: Brezmlečni bananin puding
Eating Well
Obožuješ puding, vendar se izogibaš mleku in mlečnim izdelkom ali pa bi rada malo eksperimentirala? Danes ti predstavljamo slasten in zdrav recept za bananin puding, ki ga lahko okrasiš z oreščki in kokosovim čipsom, domačo chia marmelado ali pa preliješ s slastnim arašidovim maslom.
Brezmlečni bananin puding
Sestavine:
- 3 jajca, stepena
- 1/2 skodelice sladkorja (kokosovega, rjavega, navadnega), medu ali agavinega sirupa
- ščep soli
- 1 banana, zmečkana v pire
- 2 jedilni žlici tapiokine moke (dodaj še 2 čajni žlici, če boš uporabila tekoče sladilo, kot sta med in agavin sirup)
- 1 skodelica polnomastnega kokosovega mleka
- 1 skodelica mandljevega mleka
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- 1 banana, narezana na rezine (za okras – rezine lahko tudi malo popečeš)
Priprava:
1. V ponvi z metlico zmešaj sladkor in jajca.
2. Dodaj vse ostale sestavine razen vanilije.
3. Med segrevanjem na srednje močnem ognju konstantno mešaj, dokler se zmes ne zgosti, kar je 10-15 minut.
4. Odstavi z ognja in vmešaj vanilijo.
5. Napolni skodelice in jih postavi v hladilnik, da se puding popolnoma ohladi.
6. Uživaj!