Slastno in zdravo: Snickers ploščica iz datljev, arašidov in čokolade

Le kdo ne pozna Snickers ploščice? Z mlečno čokolado oblita karamela in arašidi, kombinacija okusov, ki se je ne moremo naveličati. Ampak, žal ima Snickers tudi ogromno praznih kalorij in maščob, ki nikakor ne koristijo našemu telesu.

Če ti je všeč okus Snickersa, potem te bo navdušila zdrava različica, ki jo je več kot enostavno narediti. Potrebuješ le datlje, arašidovo maslo, arašide in stopljeno čokolado, po želji pa tudi ščepec soli. Kako pripraviti zdravo Snickers slaščico je na svojem TikTok profilu @georginaburgess_ objavila Gina Burgess. Potrebno je le opozoriti, da čeprav je ta ploščica zdrava in iz naravnih sestavin, kljub vsemu vsebuje precej kalorij zaradi arašidovega masla, tako da je zmernost pomembna, v kolikor paziš na vnos kalorij.

@georginaburgess_ Finally tried Date Bark and it lived up to alll expectations 🤤 Sweet, chewy, crunchy goodness 😍 this might be the best way to eat dates! Original recipe by the genius that is @lina 🙌🏻 No quantities, just go with your heart’s content ♥️ – Medjool dates – Peanut butter – Peanuts or almonds – Melted dark chocolate – Flaky salt #datebark #nobakedessert #vegantreats #medjooldates #peanutbutter #vegandessert ♬ Standout – Kid Dean

Snickers ploščica iz datljev, arašidov in čokolade

Sestavine:

  • datlji
  • arašidovo maslo
  • arašidi
  • temna čokolada, stopljena
  • sol (neobvezno)

Priprava:

1. V pravokodni pekač položi peki papir in nanj polagaj razprte datlje tesno en zraven drugega.
2. Nato jih z dnom kozarca pritisni ob dno. Po vrhu prelij arašidovo maslo, ka razmaži po datljih in po vrhu potresi malo arašidov.
3. Prelij s stopljeno čokolado, jo razmaži po celotni površini in po želji potresi s ščepcem soli.
4. Postavi v hladlnik, da se slaščica strdi, jo nato vzemi iz pekača in razreži na poljubno velike ploščice.

Preberi si tudi:
Jagode, čokolada - Modna.si

Zdrav recept: Jagodne ploščice z arašidovim maslom in čokolado

Potrebuješ samo 3 sestavine! Recept za jagodne ploščice z arašidovim maslom in čokolado je postal viralen na TikToku zaradi izjemno enostavne priprave, poleg tega pa je tudi zelo…