Zdrav recept: Jagodne ploščice z arašidovim maslom in čokolado

Potrebuješ samo 3 sestavine!

Recept za jagodne ploščice z arašidovim maslom in čokolado je postal viralen na TikToku zaradi izjemno enostavne priprave, poleg tega pa je tudi zelo okusen. Zdravo sladico je na svojem TikTok profilu @faithsfresh objavila Faith, ki je v komentarjih zapisala, da je recept odličen tudi z banano namesto jagod. Mlečno čokolado pa lahko zamenjaš s temno ali belo, arašidovo maslo pa, za manj kalorično sladico, z grškim jogurtom, ki ga lahko sladkaš z javorjevim ali agavinim sirupom, dodaš pa mu lahko tudi beljakovinski prašek za dodatno dozo beljakovin.

Jagodne ploščice z arašidovim maslom in čokolado

@faithsfresh if its gor strawberries peanut butter and chocolate you know its gonna be goooood #easyrecipes ♬ Surround Sound – JID

Sestavine:

  • jagode
  • arašidovo maslo (hrustljavo ali kremasto)
  • čokolada (čokoladne kapljice ali nasekljana)

Priprava:

1. Jagode nareži na tanke, pol centimetra debele rezine. Sladica najbolje izpade, če ne uporabiš koncev, ampak samo srednje rezine.
2. Na pladenj, na katerega položi peki papir, polagaj rezine jagod tesno skupaj tako, da ustvariš pravokotnik ali kvadrat. Po želji jih lahko na koncu čist na rahlo posprejaš z vodo, da se bodo v zamrzovalniku bolje sprijele skupaj. Pladenj za 10 minut postavi v zamrzovalnik.
3. Arašidovo maslo malo segrej v mikrovalovni pečici, da postane lažje mazljivo. Z njim premaži jagode in postavi za 5 minut v zamrzovalnik.
4. Čokolado stopi na vodni kopeli ali mikrovalovni pečici in ji dodaj malo kokosovega ali olivnega olja. Razporedi po arašidovem maslu.
5. Po čokoladi po želji potrosi malo soli in postavi pladenj v zamrzovalnik za nekaj ur, da jagode povsem zamrznejo.
6. Preden imaš jagodno ploščo namen razrezati na manjše ploščice, jo pusti na sobni temperaturi 10 minut.

Preberi si tudi:
Riževi krekerji - Modna.si

Recept: Čokoladni sendvič iz riževih krekerjev z marmelado in arašidovim maslom

Riževi krekerji so precej nizkokalorični in posledično priljubljeno živilo med tistimi, ki pazijo na kalorije, vendar pa so sami po sebi precej pustega okusa. Ampak, to nikakor ne…