Sodišče odločilo: Mariah Carey izgubila naziv “Kraljica božiča”

Mariah Carey ni več Kraljica božiča – vsaj uradno ne.

Če morda nisi vedela, je izvajalka božičnega hita “All I Want for Christmas Is You” vložila vlogo pri ameriškem uradu za patente in blagovne znamke, da bi se zakonito označila kot “Kraljica božiča”, kar je hitro naletelo na pravno bitko.

Preberi si tudi:
Mariah Carey

Bo ‘kraljica božiča’ Mariah Carey zaradi naziva pristala na sodišču?

Naziv “Kraljica božiča” Mariah Carey je ogrožen. Izvajalka najbolj priljubljenega prazničnega hita “All I Want for Christmas Is You” poskuša uradno zaščititi ta naziv, vendar so se pojavile…

Pevska kolegica Elizabeth Chan se ni strinjala s tem nazivom in njen odvetnik je vložil ugovor zoper zahtevek glede blagovne znamke. In zdaj je znana uradna odločitev.

Elizabeth Chan je v torek (15. novembra) objavila, da je ameriški odbor za sojenje in pritožbe glede blagovnih znamk blokiral poskus Mariah Carey, da bi imela v lasti izključne pravice do naziva, skupaj s poskusi blagovne znamke “Princess Christmas” in “QOC”.

“Božič je čas dajanja, ne čas jemanja, in narobe je, da si posameznik poskuša lastiti in monopolizirati vzdevek, kot je Kraljica božiča, za namene ponižnega materializma,” je v izjavi dejala Elizabeth.

“Kot neodvisna umetnica in lastnica malega podjetja je moje življenjsko delo združevanje ljudi v prazničnem času, zaradi česar so me poimenovali Kraljica božiča. Ta naziv nosim kot znak časti in s polnim zavedanjem, da bo – in mora biti – podeljen drugim v prihodnosti.”

“Moj cilj, ko sem se lotila tega boja, je bil, da se zoperstavim ustrahovanju blagovnih znamk, ne le zato, da zaščitim sebe, ampak tudi da zaščitim bodoče Kraljice božiča,” je zaključila.

Preberi si tudi:
Božični film - Modna.si

Zakaj so božični filmi lahko koristni za tvoje duševno zdravje

Praznični čas je med številnimi znan kot najboljši čas v letu, hkrati pa je lahko tudi zelo težek čas v letu. Poleg že tako stresnih dogodkov v svetu,…