Spanje: Ali lahko zamenjava strani postelje koristi vajini zvezi?

Morda se nikoli nista jasno pogovorila o tem, katera stran postelje bo postala čigava in se je to zgodilo kar tak spontano. Navsezadnje smo bitja navad in nešteto ljudi noč za nočjo dosledno spi na “svoji” strani postelje. Nekateri morda raje uporabljajo stran, ki je bližja vratom, oknu ali vtičnici za polnjenje telefona. Lahko pa je želja po spanju na desni ali levi strani vzmetnice popolnoma neutemeljena ali pa ti je stran določil kar partner sam. Ampak ali bi morda lahko zamenjava strani postelje kaj koristila tebi in tvojemu partnerju?

Koristi, ki jih ima zamenjava strani postelje

Odnosi lahko stagnirajo, zato je pretres določenih stvari ključnega pomena, tudi če to preprosto samo pomeni, da svoj balzam za ustnice in kremo za roke premakneš na drugo stran postelje. Odrasli pogosto ne želijo sprememb, a je kdaj pa kdaj pomembno razbiti vzorce rutine v odnosu do se izognemo dolgčasu in jemanju razmerja ter partnerja za samoumevno.

Morda ugotoviš, da lahko majhne prilagoditve, kot je zamenjava strani postelje ali menjava, kdo vozi v trgovino, odprejo vrata za spremembe. Lahko postanemo preveč zadovoljni s tem, kar nam je znano in pozabimo, da vedno obstajajo nova obzorja, ki jih moramo raziskati s partnerjem, da ponovno prižgemo iskrico v dolgotrajni zvezi.

Lahko se za to vajo odločiš kot družbeni eksperiment in vsake tri mesece s partnerjem zamenjajta stran postelje ter opazujta, kako se spreminja dinamika odnosa med vama.

Pomen, ki stoji za tem, katero stran postelje izbereš

Medtem ko se desno ali levo morda zdi poljubno, za našo izbiro strani postelje pogosto stoji globlji pomen. Poleg preprostih preferenc lahko stran, na kateri spimo, razkrije veliko o naši osebnosti in prepričanjih. Izbira spanja na določeni strani postelje lahko odraža željo po nadzoru ali pa odraža osebo, ki je zelo trmasta, samosvoja in se ne prilagaja.

Na levi strani postelje spijo naj bi bili v kriznih situacijah mirnejši od partnerja in na splošno bolj samozavestni. Poročajo tudi, da naj bi bili tisti, ki spijo na levi strani, bolj zadovoljni z delom kot tisti, ki spijo na desni. Raziskave so tudi pokazale, da lahko to, na kateri strani postelje spimo, vpliva na počutje, ko smo budni. Ljudje, ki spijo na levi strani postelje, se počutijo bolj optimistično, ko so budni, v primerjavi s tistimi, ki spijo na desni strani.
Če pa rada spiš na desni strani postelje, potem najverjetneje želiš biti šef in imeti nadzor. Ljudje, ki spijo na desni strani, naj bi bili tudi bolj logični in analitični.