Spanje na levem boku ti lahko reši življenje

Vsi vemo, da je spalni položaj zelo pomemben in najbolj pomembna je stran, na kateri spiš. Naš spalni položaj lahko vpliva na naše zdravje, pomaga ohranjati mladostni izgled naše kože in izboljšati zdravje prebavnega trakta. Čeprav se ti morda zdi pretirano, pa lahko spanje na levem boku dejansko reši tvoje življenje.

Obstaja več različnih spalnih položajev: na trebuhu, na hrbtu, na levem boku in na desnem boku – vsak med njimi vpliva na tvoje zdravje.

Med vsemi štirimi položaji sta dva najslabša – in to sta spanje na hrbtu in na desnem boku. Spanje na hrbtu je lahko še zlasti nevarno za ljudi z apnejo ali astmo, ker lahko povzroči težave z dihanjem. Spanje na desnem boku pa lahko poslabša prebavne težave, medtem ko spanje na levem boku pozitivno vpliva na prebavni sistem.

Spanje na levem boku naj bi izboljšalo tvoje zdravje in ti celo rešilo življenje. Holistična medicina verjame, da je leva stran telesa dominantna limfna stran in ko spiš na tej strani, ima tvoje telo več časa za filtriranje toksinov, limfne tekočine in odpadkov skozi prsni kanal in bezgavke.

Po drugi strani pa lahko spanje na desnem boku upočasni delovanje limfnega sistema, česar pa si nikakor ne želiš, saj lahko limfni sistem, ki ne deluje učinkovito, postane nesposobno za filtriranje toksinov ali ustrezno premikanje limfne tekočine po celem telesu. To povečuje tveganje za smrtonosne bolezni zaradi nalaganja toksinov v telesu.

Ko začneš spati na levem boku, boš morda opazila, da postaja tvoje telo bolj učinkovito pri odstranjevanju toksinov z odpadki. To pa se zgodi zato, ker ta položaj izboljša prebavni sistem in omogoča, da tvoje telo hitreje pridobiva hranila in bolje razpolaga s toksini.