Spomladanski okusi: Hrustljave špargljeve palčke s parmezanom
Nezdrav pomfri je preteklost!
Pomlad je tu in z njo so prišli tudi šparglji. Zdrave zelene palčke, ki jih običajno skuhaš in vmešaš v rižote, omake ali pripraviš z umešanimi jajčki. Kaj pa praviš na hrustljav in okusen recept, ki z lahkoto nadomesti pomfri, poleg tega pa je tudi izjemno zdrav?
Hrustljave špargljeve palčke s parmezanom
Sestavine:
- 25-30 špargljev
- 2 jajčna beljaka
- 1/4 skodelice moke (pirine, ajdove, kokosove,…)
- 1 skodelica krušnih drobtin (ali fino zmletih mandljev, če se izogibaš kruhu)
- 1/4 skodelice naribanega parmezana
- ščep vegete
- sol
- poper
Priprava:
1. Pečico predhodno segrej na 220°C. Pladenj z rešetkami položi na peki papir in ga posprejaj z oljem proti prijemanju.
2. Na vsakem šparglju odreži (odlomi) stran trd, oleseneli del.
3. Vzemi dva krožnika. V enemu rahlo stepi jajčne beljake, v drugem pa zmešaj drobtine, vegeto, moko in sir ter začini s soljo in poprom.
4. Vsak špargelj najprej pomoči v beljake, nato pa v drobtinasto mešanico. Če se drobtine in parmezan ne oprimejo dobro, špargelj ponovno pomoči v beljak in ga nato zopet povaljaj v drobtinah.
5. S parmezanom in drobtinami prekrite šparglje polagaj na rešetke.
6. Peci v pečici 15 minut na 220°C oziroma dokler ne postanejo zlato-rjavo obarvani in hrustljavi.
Če imaš rada šparglje, potem ti bodo zagotovo všeč tudi jajca na oko s šparglji in paradižniki!