fbpx

Super trik: Kako brez pomerjanja ugotoviš, ali bodo čevlji z visoko peto udobni

Kupovanje čevljev s peto je vedno tvegano. Še toliko bolj pa, če jih kupuješ preko spleta. Ne moreš vedeti ali bodo to najbolj udobni čevlji s peto kar si jih kdajkoli imela ali pa bodo najhujša nočna mora. Tudi čevlji s peto, za katere si prepričana, da bodo udobni (takšni z nizko ali polno peto), lahko kaj hitro povzročijo žulje in neznosne bolečine. Enostavno nikoli ne moreš vedeti … no, vse do danes nisi mogla vedeti!

Razkrivamo ti najboljši trik, s katerim že na oko ugotoviš, ali bodo petke udobne ali ne. Ta 2-sekundni trik bi morala poznati čisto vsaka ljubiteljica čevljev!

Ne boš verjela, ampak vse je odvisno od vmesne razdalje med začetkom podplata in peto. Daljša kot je razdalja (idealna je 3 cm ali več), bolj bodo petke udobne. In zakaj je temu tako? Ta razdalja narekuje naklon čevlja. Krajša kot je razdalja (2,5 cm ali manj), bolj strm je naklon in več teže mora posledično nositi sprednji del stopala. Auč!

Torej, ko kupuješ čevlje, prosi prodajalko za ravnilo ali meter (ali pa ga imej od zdaj naprej vedno v torbici) in izmeri razdaljo. V trenutku boš dobila predstavo o tem ali so čevlji udobni ali ne.

Če pa naročaš petke s spletne strani pa odpri povečano sliko v naravni velkosti in izmeri razdaljo na ekranu ter jo primerjajo z drugimi modeli čevljev na isti spletni strani. Petke z daljšo razdaljo bodo udobne, medtem ko se petk z razdaljo 2.5 cm ali še krajšo raje izogibaj.

Te morda zanima tudi, kateri modeli čevljev bodo letos najbolj opazni na modnih ulicah in kako raztegneš čevlje, ki so ti pretesni?